Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs iesaistās Skolēnu mācību uzņēmumu akcijā

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs šo sestdien, 20.februārī, aicina apmeklēt Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Reģionālo Meteņu gadatirgu, kas notiks Daugavpilī tirdzniecības centra “ Solo” 2. stāvā (Rīgas ielā 9). Akciju rīko Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, kas ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) sadarbības partneris.

Reģionālajā SMU Meteņu gadatirgū piedalīsies 29 jauniešu veidoti skolēnu mācību uzņēmumi no Daugavpils, Jēkabpils, Rīgas pilsētu, kā arī no Daugavpils, Ludzas, Salas, Aizkraukles novadu skolām. Skolēni no plkst.11.00 – 15.00 interesentiem piedāvās savus oriģinālos izstrādājumus – kosmētiku, dažādus koka izstrādājumus, rotaslietas un aksesuārus, kā arī rotaļlietas un vēl citas preces un pakalpojumus.

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs V. Stankevičs uzskata: “Ir svarīgi pēc iespējas agrāk likt jauniešiem domāt par savu nākotni pēc vidusskolas, iespējām, izglītību un turpmāko nodarbošanos. Jo agrāk par šiem jautājumiem sāk domāt, jo pārdomātāku un saprātīgāku lēmumu iespējams pieņemt. Svarīgu lomu šai procesā ieņem gan skolotāji, gan karjeras konsultanti, gan uzņēmējdarbības atbalsta institūcijas, kas veicina jauniešu izpratni par sava biznesa iespējām, motivē realizēt un sasniegt savus mērķus. Tāpēc ir prieks, redzot, ka šādu pasākumu gaitā, manāmi mainās jauniešu priekšstati un rodas ieinteresētība par iespējām uzsākt savu uzņēmējdarbību, jaunieši aizdomājas par savām iespējām un izvēli.”

Gadatirgus ietvaros notiks jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 6 nominācijās – Labākā pārdošanas komanda, Kvalitātes produkts, Inovatīvs produkts, Labākā reklāma, Labākā dāvana, Videi draudzīgs produkts.

Pasākuma atbalstītāji: Swedbank, TC „Solo”, Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs, LTRK Dienvidlatgales nodaļa, Park Hotel Latgola, JCI Latgale, SIA ROLS un SIA DK Projects.