Izstāde “Vecas gleznas jaunās fotogrāfijās” Latgales Centrālajā bibliotēkā

3. novembrī plkst. 17.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Periodikas lasītavā tiks atklāta ārvalstu brīvprātīgo jauniešu grupas veidota fotoizstāde “Vecas gleznas jaunās fotogrāfijās”. Izstādes ekspozīciju veido zināmu mākslas darbu mūsdienīgas interpretācijas, kas vērš sabiedrības uzmanību uz šobrīd aktuālām sociālām problēmām.

Izstādes idejas autori ir septiņi uzņēmīgi jaunieši no Vācijas un Austrijas, kas šobrīd dzīvo un aktīvi darbojas Daugavpilī Eiropas brīvprātīgo darba (European Voluntary Service) programmas ietvaros. Šī programma ļauj 17-30 gadus veciem eiropiešiem doties uz kādu no programmas „Erasmus+” dalībvalstīm vai citu pasaules valsti un 12 mēnešu garumā strādāt kā brīvprātīgajiem, sniedzot atbalstu un palīdzot vietējām organizācijām ar savām idejām un darbu. Uz Daugavpili atbraukušie jaunieši (Luīza, Lilita, Jakobs, Kristofs, Beāte, Sāra un Lidija) darbojas formālās un neformālās izglītības jomā dažādās Daugavpils izglītības iestādēs (Daugavpils Universitātē, Daugavpils Valsts ģimnāzijā, Daugavpils 17. vidusskolā).

Projektā “Vecas gleznas jaunās fotogrāfijās” jaunieši veido vairāk vai mazāk sen radītu, pazīstamu mākslas darbu mūsdienīgas foto versijas. Gleznas, zīmējumi un gravīras tiek “pārradītas” jaunā kvalitātē ar nolūku apspēlēt pārmaiņu jēdzienu, akcentēt mūsdienu sabiedrībā aktuālas problēmas, pievērst uzmanību sabiedrību šķeļošām barjerām, lauzt iesīkstējušus stereotipus un uzsvērt brīvības un tolerances vērtības. Izstādes apmeklētājiem tiek piedāvātas variācijas par mākslas darbiem, ko radījuši tādi meistari kā Karavadžo, Vermērs, Ticiāns, El Greko, van Gogs, Sezāns, Dalī, Pikaso, Klimts, Munks u.c.

Izstāde “Vecas gleznas jaunās fotogrāfijās” būs skatāma LCB Periodikas lasītavā tikai vienu nedēļu – no 2. līdz 8. novembrim.