Apbalvoti gada veiksmīgākie Rēzeknes uzņēmumi

30. oktobrī tradicionālās izstādes „Rēzeknes Uzņēmējs 2015” ietvaros, kā ierasts, notika arī Biznesa vakars, kurā Rēzeknes pilsētas pašvaldība sveica gada veiksmīgākos Rēzeknes uzņēmējus, piešķirot „Rēzeknes Gada uzņēmums” apbalvojumus.

Izvērtējot pagājušā gada darba rezultātus, par labākajiem uzņēmumiem tika nosaukti un ar atzinības rakstu apbalvoti:

• RSEZ “MAGISTR–FISKEVEGN GROUP.MFG” SIA nominācijā “Gada stabilākais ražošanas uzņēmums”
• SIA “Latgales stabu konstrukcijas” nominācijā “Gada eksportspējīgākais ražošanas uzņēmums”
• SIA “SAHO” nominācijā “Gada loģistikas uzņēmums”
• SIA “Rēzeknes Satiksme” nominācijā “Uz klientiem orientētākais pašvaldības uzņēmums”
• SIA “Latgalija” nominācijā “Gada būvniecības uzņēmums”
• SIA “LaPizza” nominācijā “Gada uzņēmums ēdināšanas jomā”
• SIA “Kristāla Kurpīte” nominācijā “Amatniecības tradīciju saglabāšana”

Uzņēmums RSEZ SIA “MAGISTR–FISKEVEGN GROUP.MFG” ražo dažādu struktūru un diametru sintētiskās tauvas jūras rūpnieciskās zvejas vajadzībām un tā galvenais rādītājs 2014.gadā ir stabilitāte. Uzņēmums ir izveidojis ilgtermiņa sadarbību ar pastāvīgajiem klientiem un partneriem un ik mēnesi tiek saražotas vidēji 60 tonnas produkcijas, no kurām 98% tiek eksportēti uz Eiropu un citām pasaules daļām, kā, piemēram, Tuvajiem Austrumiem, Ziemeļāfriku un Skandināvijas valstīm. Ražošanas procesā tiek izmantotas mūsdienīgas vadošo Eiropas un Japānas ražotāju tehnoloģiskās iekārtas. 2014.gadā iekārtu un infrastruktūras modernizācijā ieguldīti 31 631 eiro un produkcijas realizācijas apjoms bija aptuveni 2, 45 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk kā 2013.gadā.

SIA “Latgales stabu konstrukcijas” darbības virzieni ir metāla apgaismes stabu, mastu un metāla konstrukciju ražošana. 2014.gadā uzņēmums sadarbojās ar ārvalstu piegādātājiem un pircējiem un piedalījās izstādēs, lai pētītu ārvalstu tirgus un iespējas tos apgūt. Uzņēmuma produkcija jau šobrīd tiek eksportēta uz NVS valstīm, Baltkrieviju, Zviedriju, Lietuvu un Ukrainu, kā arī tas plāno turpināt iesāktās tendences, paplašinot realizācijas tirgu uz ES valstīm. Uzņēmuma eksportspēju novērtējusi arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra: SIA “Latgales stabu konstrukcijas” ir konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2014” laureāts – 3.vieta nominācijā “Eksportspējīgākais komersants” mazo komercsabiedrību grupā.

Gada loģistikas uzņēmuma SIA “SAHO” darbības virzieni ir gan iekšzemes, gan starptautiskie kravu pārvadājumi, noliktavas pakalpojumi un preču loģistika. Uzņēmums attīsta savas pozīcijas pārvadājumu tirgū un pilnveido sniegto pakalpojumu kvalitāti. Pagājušajā gadā tas veicis investīcijas materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai un paplašināšanai 441 000 EUR apmērā. Uzņēmums ir veiksmīgi strādājis un paplašinājies sasniedzot vienus no labākajiem rādītājus starp loģistikas uzņēmumiem – lielāko apgrozījumu 3,97 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2013.gadu, ir pieaudzis par 53%, lielāko darbinieku skaitu, kas, salīdzinot ar 2013.gadu, palielināts par 74%. 2014.gada beigās uzņēmumā strādāja 138 darbinieki.

SIA “Rēzeknes Satiksme”, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus Rēzeknes pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, meklē arvien jaunas attīstības iespējas un cenšas panākt nemainīgi augstu apkalpošanas un servisa standartu uzturēšanu, lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotājus ar komfortabliem sabiedriskā transporta autobusiem un sniegtu kvalitatīvus pasažieru pārvadājumu pakalpojumus. Uzņēmumā tiek domāts par apkalpojošā personāla apmācību un attīstību, nodrošinot profesionālas kvalitātes celšanas iespējas. SIA “Rēzeknes Satiksme” uzklausa pilsētas iedzīvotāju ieteikumus un priekšlikumus, pēc iedzīvotāju lūguma turpina pieskaņot sabiedriskā transporta kustību, kā arī pilsētā organizēto svētku laikā norīko bezmaksas papildus reisus un organizē papildus reisus uz pasākumu norises vietām Rēzeknes novada teritorijā.

Uzņēmuma SIA “Latgalija” galvenie darbības veidi ir ēku, būvju un to daļu būvēšana, koka celtniecības un galdniecības izstrādājumu ražošana, betona, ģipša un cementa izstrādājumu, kā arī konstruktīvo metālizstrādājumu ražošana. Uzņēmums 2014.gadā ir uzrādījis vienus no labākajiem rādītājiem starp būvniecības uzņēmumiem Rēzeknes pilsētā: tas ir otrs lielākais darba devējs būvniecības jomā, nodarbinot 114 darbiniekus un arī otrs lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma (5.35 milj. eiro), kas gada laikā audzis par 41%, bet, salīdzot ar 2012.gadu, par 88%. Tāpat arī uzņēmums ir viens no lielākajiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem – 2014.gadā valsts kopbudžetā tika iemaksāti 97,92 tūkst. eiro.

Veiksmīgas darbības rezultātā, ar SIA “LaPizza” sniegtajiem ēdināšanas pakalpojumiem iepazinies ne vien plašs Rēzeknes pilsētas iedzīvotāju loks, bet arī Rēzeknes viesi. Pagājušajā gadā tika veikta picērijas – beķerejas telpu paplašināšana, izveidojot klientu apkalpošanas zāli un konditorejas cehu, kā rezultātā palielinātas ražošanas jaudas. Trīs gadu laikā nodarbināto skaits uzņēmumā audzis no 5 līdz 20 darbiniekiem, tiek iegādātas iekārtas, paplašināts produkcijas piedāvājums, nodrošināta pasūtījumu veikšana, kā arī piegāde. Uzņēmums, piedaloties Uzņēmējdarbības līdzfinansēšanas konkursā, savai attīstībai šogad veiksmīgi piesaistījis arī pašvaldības līdzfinansējumu 2 450 eiro apmērā projekta “Jaunu ražošanas tehnoloģiju ieviešana uzņēmumā “LaPizza” un jaunas tirdzniecības vietas atklāšana Rēzeknes pilsētā”.

Mēs varam lepoties ar senām amatniecības tradīcijām, taču mūsdienās prasmīgu amatnieku paliek arvien mazāk, amatniecību atstājot entuziasma līmenī. Tādēļ īpaši svarīgi uzņēmumu vidū izcelt tos, kas nodarbojas ar amatniecību tradīciju saglabāšanu. Viens no šādiem uzņēmumiem Rēzeknes pilsētā ir SIA “Kristāla Kurpīte”, kas sniedz pakalpojumus apavu izgatavošanā pēc individuālā pasūtījuma, kā arī piedāvā apavu un citu ādas izstrādājumu remontu. Ar amatnieku darbnīcā izgatavotajām pastalām, zābakiem un kurpēm gan dziesmu un deju svētkos, gan koncertos Latvijā un arī ārzemēs piedalījušies ne vien Rēzeknes un Latgales, bet arī citu Latvijas reģionu dziedātāji un dejotāji.