Karjeras dienā Līvānos ar skolēniem runās uzņēmēji

Līvāni izsenis bijusi rūpniecības pilsēta, un arī tagad tajā veiksmīgi darbojas virkne uzņēmumu, kurus vada gan jauni cilvēki, gan Eiropas mēroga biznesa vidē pieredzējuši uzņēmēji. 27.maijā Karjeras dienas ietvaros ar skolēniem runās tieši vietējie uzņēmēji.

Rūpniecības pilsētas tradīcijas Līvāni turpina arī mūsdienās, un šobrīd pilsēta ir Latvijā vienīgais Eiropas nozīmes optiskās šķiedras ražošanas centrs, kur darbojas divi šīs nišas eksporta uzņēmumi. Ar savu pieredzi biznesā dalīsies viens no šīs jomas uzņēmumu vadītājiem no kompānijas “Z-Light” Daumants Pfafrods. Viņš ir Līvānu novada stipendiju fonda un pedagogu Izcilības balvas dibinātājs un mecenāts, Līvānu Goda pilsonis, kura pieredze jauniešu var iedvesmot veidot pašiem savu biznesu, izmantojot intelektuālo potenciālu.

Iedvesmot ar savu piemēru jauniešus kļūt par uzņēmējiem centīsies arī viens no jaunās biznesa paaudzes pārstāvjiem – Gatis Pastars, kurš kopā ar partneriem SIA “Livani Eko Group” darbojas biohumusa ražošanas un tirdzniecības jomā.
Kas jāzina un jāprot potenciālajiem darbiniekiem, ko nozīmē savs bizness stāstīs arī vietējais mīksto mēbeļu ražošanas uzņēmuma “Sencis” vadītājs Ēriks Salcevičs. SIA “Sencis” ražotās mēbeles atzinību guvušas ne tikai Latvijas un ārvalstu iedzīvotāju mājokļos, bet arī, piemēram, uz kruīza kuģiem.

Par to, ka arī lauksaimniecība var būt ienesīgs bizness, pieredzē dalīsies lauksaimniecības uzņēmuma SIA “Rudzāts” pārstāvis, gados jauns uzņēmējs Ramiss Aļijevs.

Savulaik Latvijā bija daudz pilsētu, kur nozīmīgu ekonomisko pienesumu deva kūdras izstrāde. Viena no tām joprojām ir Līvāni, kur darbojas divi moderni šīs nišas uzņēmumi SIA ”Līvānu kūdras fabrika” un SIA “Zelta zeme”. Par savu biznesa pieredzi stāstīs šīs jomas uzņēmējs Pēteris Romanovskis, kurš vada arī Līvānu novada uzņēmēju padomi.

Līvāni sevi pozicionē kā nelielu, bet labi attīstītu ražošanas pilsētu ar labu potenciālu turpmākai attīstībai. Par to liecina esošo uzņēmumu attīstība un pašvaldības vēlme nākotnē piesaistīt jaunus investorus, modernizējot infrastruktūru pilsētas industriālajā zonā, kur šobrīd notiek projektēšanas darbi. Tieši tāpēc svarīgi virzīt jauno paaudzi izglītoties dažādās tehniskajās jomās, tādējādi nākotnē dodot pienesumu dzimtajai pilsētai.

Nav mazsvarīgi arī tas, ka pilsētā ir lieliski sadzīves apstākļi ģimenēm ar bērniem – ir sakārtoti dzīvojamo masīvu iekškvartāli, labi asfaltēta ielu infrastruktūra, kvalitatīva kultūras, sporta, izglītības infrastruktūra. Jaunās ģimenes pašvaldība nodrošina ar dzīvojamo platību, vietu modernā pašvaldības bērnudārzā, ir atbalsta pasākumi ģimenēm ar bērniem (brīvpusdienas līdz 12.klasei, daudzbērnu ģimeņu pabalsts, stipendijas centīgiem jauniešiem studijām augstskolās).

Līvānu novada skolu jauniešiem Karjeras dienas tikšanos ar uzņēmējiem organizē Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centra vadītāja Zane Gaiduka, kura norāda, ka īpaši gaidīti būs tie jaunieši, kuri mācās novada skolu 9. klasēs un vidusskolas posmā. Tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem notiks 27.maijā plkst. 12.30 Līvānu 2.vidusskolas 102.telpā.