NVA paraksta sadarbības līgumu ar Latgales plānošanas reģionu

Lai veicinātu ekonomisko izaugsmi un tautsaimniecības attīstību Latgales reģionā, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne un Latgales plānošanas reģiona (LPR) Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele šī gada janvārī parakstīja abpusēju līgumu “Par sadarbību uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai Latgales reģionā”.

Noslēgtā vienošanās paredz savstarpēju informatīvu atbalstu dažādām abu pušu iniciatīvām, kas veicina uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu rašanos Latgales reģionā. Arī NVA filiāles Latgales pusē, noslēgtās vienošanās ietvaros, aktīvi sadarbosies ar Latgales plānošanas reģionu, piemēram, kopīgu pasākumu organizēšanā darba devējiem, aktuālās informācijas izplatīšanā uzņēmējiem, kā arī kopīgu semināru, apmācību un citu pasākumu organizēšanā.

Jāteic, ka pirmais pasākums sadarbības ietvaros iecerēts jau šī gada pavasarī, kad NVA speciālisti kopā ar Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem Latgales mācību iestādēm organizēs informatīvu semināru par aktualitātēm apmācību jautājumos, t.sk. par nākamo struktūrfondu plānošanas perioda aktualitātēm apmācību jomā un par iespēju valsts izglītības iestādēm pieteikties uz NVA apmācību īstenošanu.

Tāpat NVA savas kompetences ietvaros sniegs palīdzību un atbalstu uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem, informējot par NVA aktuālajiem pakalpojumiem un to saņemšanas iespējām. Arī organizējot dažādus informatīvos pasākumiem uzņēmējiem, NVA aicinās LPR pārstāvjus piedalīties tajos ar savu pozitīvo pieredzi un priekšlikumiem.

Sagaidāms, ka LPR sniegs NVA visu pieejamo informāciju par Latgales reģiona uzņēmējdarbības vidi, uzņēmēju aktuālajām problēmām un attīstības iespējām.

Ņemot vērā savstarpējo informatīvo atbalstu dažādu pasākumu ietvaros, NVA un LPR kopīgi stiprinās arī savstarpējo komunikāciju, sniedzot informāciju par jaunajām aktivitātēm un atbalstot informatīvo izdevumus uzņēmējdarbības jomā.