Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicinām iesniegt darbus Latgales reģiona mākslas dienu izstādei „Klaunāde”

Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrs līdz 15.martam aicina iesniegt darbus Latgales reģiona mākslas dienu izstādei „Klaunāde”, kas notiks no 24. aprīļa līdz 10. jūlijam.

Latgales reģiona mākslas dienu izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks jau trešo gadu. Tajā piedalīties tiek aicināti visu mediju mākslinieki un mākslas studenti no reģiona pilsētām un novadiem.

Šā gada izstādes tēma – „Klaunāde”, kas ļauj katram māksliniekam iejusties klauna tēlā vai arī savos darbos saskatīt ar šo tēmu saistītās ārējās un iekšējās izpausmes mākslas valodā realizētajos darbos. Izstāde iecerēta kā spilgta un krāsaina, emocionāla un brīvdomīga reģiona mākslinieku radīto darbu skate, parādot labāko māksliniecisko veikumu, kas tapis laikā no 2013. līdz 2015. gadam.

Izstādei katrs autors žūrijas vērtēšanai drīkst iesniegt ne vairāk kā četrus darbus (darbu grupa var būt miniatūru kompozīcijām, diptihi netiek dalīti).

Darbu pieteikums (formu skatīt zemāk) ar darbu fotogrāfijām (izšķirtspēja 300 dpi) jāiesniedz elektroniski līdz 2014. gada 15. martam uz e-pastu: klaunade@gmail.com.

Izstādes noslēgumā atsevišķi darbi, kas atbilst Daugavpils Marka Rotko mākslas centra budžeta iespējām, tiks iepirkti centra kolekcijas papildināšanai.

Uz izstādes atklāšanas laiku tiks izdots izstādes katalogs.

Pieteikuma forma: rotkocentrs.lv/Media/Default/Dokumenti/Pieteikums.pdf