Sumina „Eiropas Gada pašvaldības” un „Eiropas Gada cilvēkus”

Piektdien, 26.septembrī Jelgavā notika konkursa „Eiropas Gada pašvaldība” noslēguma ceremonija, kurā tika godināti konkursa laureāti-lielo pilsētu, mazo novadu un lielo novadu pašvaldības , kā arī sveikti novadu un pilsētu „Eiropas Gada cilvēki”.

No lielajām pilsētām konkursā uzvarējusi ir Jelgavas pilsēta. Novadu konkurencē ar iedzīvotāju skaitu līdz 7000 ir uzvarējis Rundāles novads, savukārt Tukuma novads ir uzvarētājs starp novadiem ar iedzīvotāju skaitu virs 7000.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis noslēguma pasākumā teica: “Konkurss jau notiek trešo gadu, un tā mērķis ir izcelt labo, kas notiek katrā pašvaldībā, kā arī tā ir iespēja pavērtēt, kādi darbi vēl darāmi. Konkursa komisija pārliecinājās, ka pašvaldībās nepārtraukti notiek attīstība. Varu apgalvot, ka mūsu novadi un pilsētas ir bagātas ar entuziastiskiem cilvēkiem, kuri spēj aizraut sev līdzi citus, no kā nepārprotami iegūst visa Latvijas sabiedrība.”

Nomināciju laureātus sveica trīs kategorijās:
• Nominācijā “Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam“ tika sveikta Valmieras pilsētas, Smiltenes novada un Nīcas novada pašvaldības.
• Nominācijā “Pašvaldība veselam iedzīvotājam” uzvarētāji ir Jūrmalas pilsēta, Dagdas un Jaunpils novadi.
• Nominācijā “Pašvaldība iedzīvotāju iesaistīšanai’ uzvarējusi Ventspils pilsētas pašvaldība, Tukuma novads un Viļakas novads.
• Nominācijā “Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai” Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā apbalvoja Jelgavas pilsētas pašvaldību, Jelgavas novada pašvaldību un Rundāles novada pašvaldību.

Viļakas novads balvā saņēma biroja tehniku no konkursa sadarbības partnera “Lattelecom”- astoņus “Canon” printerus. Balvas pasniedza arī Kultūras ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Noslēguma pasākumā godināja ne tikai pašvaldības, bet arī „Eiropas Gada cilvēkus”. Par Eiropas Gada cilvēkiem Viļakas novadā atzīti : Ināra Sokirka, Viduču pamatskolas direktore, Medņevas folkloras kopas „Egle” vadītāja, Vilis Cibulis, Šķilbēnu Iniciatīvu centra, folkloras kopas „Ŗekavas dzintars” vadītājs, Ēriks Eizāns, motosporta entuziasts, mototrases „Baltais briedis” īpašnieks.

Kā pateicību par ieguldīto darbu šie cilvēki saņēma Ivetas Grigules balvu-braucienu uz Strasbūru, „Valters un Rapa” grāmatas.

Informāciju sagatavoja
Terēzija Babāne
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas vadītāja