“Pi myusim Latgolā” itū nedeļ–Bāka, reemigraceja, Podusēta

Kai īrosts nedeļas nūgalē gaidoms lobs raidejumu “Pi myusim Latgolā” cikls:

  • catūrtdin 17:30 (atkuort.pīktdīņ 10:30 i 19:30, sastdīņ 11:00) atkluosim, ka ari latgalīšu muzykā niu ir sova Bāka – “Dabasu Durovom” pavysam jauns muzykys skrytuļs i rynda koncertu. Cik latgalīši tān ir aktivi taisūt muzyku? (Arī latgaliešu mūzikā nu ir sava Bāka – mūzikas grupa “Dabasu Dyrovys” aktīvi koncertē un iznācis jauns mūzikas albūms. Cik latgalieši ir šobrīd aktīvi radot mūziku?)
  • pīktdin 18:30 (atkuort.sastdīņ 13:00) puorbaudeisim reemigrācejis planu dzeivē i darbeibā. Kū cylvāki zyna par tū i kas jau padareits? (pārbaudīsim reemigrācijas plānu dzīvē un darbībā. Ko cilvēki zina par to un kas šobrīd tā sakarā izdarīts?)
  • sastdin 16:00 (atkuort.svātdīņ 16:00) gastiesim pi Aigas Dātavas „Podusētā”, kur juos rūkom, bez pūdnīka virpys, nu muola tūp na vīn pūdi, bet ari spielis i rūtys. Cik vīglai aizsuokt biznesu Latgolā? (viesosimies pie Aigas Dātavas Podusētā, kur viņas rokām, neizmantojot podnieka virpu, top ne vien podi, bet arī spēles un rotas. Cik tad viegli ir uzsākt biznesu Latgalē?)

Raidejumi “Pi myusim Latgolā” skaņ “Divu krastu radio” (FM 96,9 Jākubpiļs, FM 90,1 Daugovpiļs) i “Ef-Ei” (FM 91,4 Rēzekne), ari škārsteiklā pimyusimlatgola.lv, taipoš arī latgale.lv, lakuga.lv, publika.lv.


Kai myusim pasadūd gatavejūt raidejumus dazynojit i:
www.draugiem.lv/pimyusimlatgola/ un www.facebook.com/LietiskaLatgale

Papildu informācija:
Renāte Lazdiņa
Producentu grupa “Lietišķā Latgale”
Tālr.: 26672107
www.pimyusimlatgola.lv

Raidejums tūp NEPLP reikuotuo konkursa “Par raidījumu veidošanu 2014. gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” gaitā. Raidejumu taisa producentu grupa “Lietišķā Latgale”, daaicynojūt vītejūs žurnalistus.