Atklāta sociālās aprūpes centra „Rugāji” jaunā ēka

Saulainā piektdienā pašvaldības aprūpes centra iemītnieki, deputāti, iedzīvotāji, būvnieki u.c. interesenti pulcējās aprūpes centra ēkas pagalmā, lai piedalītos svinīgajā centra ēkas atklāšanas brīdī. Pie ieejas durvīm deju kopas dejotāji turēja lenti, sagatavotu tās svinīgajai pārgriešanai.

Vēsturiskajā brīdī klātesošos uzrunāja Santa Pērkone, aicinot būt par lieciniekiem šajā svarīgajā brīdī, kad tiek iesvētīts jaunais nams, kura atvēršanu jo īpaši gaida iemītnieki un vadītāja Sarmīte.

Svinīgo lentu pārgriezt tika aicināti – Domes priekšsēdētāja Sandra Kapteine, idejas autore Rita Krēmere, būvfirmas „Rufs” pārstāvis un sociālā aprūpes centra „Rugāji” vadītāja Sarmīe Pērkone.
Lenta nu ir pārgriezta un sociālā aprūpes centra jaunā ēka ir atklāta!

Aprūpes centra vadītāja atvēra jaunā nama durvis un prāvests Alberts Budže iesvētīja jauno namu, lai te valda miers, mīlestība, saticība un nams dod siltumu un māju sajūtu tā iemītniekiem. Kamēr prāvests svētīja jauno namu, klātesošie apskatīja jaunās telpas un ieņēma vietas zālē, lai kopīgi varētu iedziedāt un iedancot jauno namu.

Rugāju dāmu vokālais ansamblis ieskandināja telpu, nodziedot dziesmu „Veltījums“.

Pēc priekšsēdētājas uzrunas, klātesošie tika aicināti pakavēties atmiņās par to, kā tapa ideja par aprūpes centra izveidi. Ar savu stāstu padalījās idejas autore – toreizējā priekšsēdētāja Rita Krēmere.

Kad šī iecere par aprūpes centra ēku tiecās nokļūt uz papīra, to Ritai Krēmerei palīdzēja un tehnisko projektu izveidoja Anita Laicāne, tāpēc arī Anita pastāstīja par projekta tapšanu.

2012. gada 27. septembrī tika uzsākta būvniecība un pirmais līgums parakstīts ar Aldi Bērziņu no SIA „Aspatts”. Taču jau 2013.gada 11. novembrī līgums tika parakstīts ar pašreizējo celtniecības firmu SIA „Rufs”, tāpēc pārstāvis Jānis Sprincis dalījās ar pārdomām un stāstiem par savu paveikto.

Sociālā aprūpes centra „Rugāji” vadītāja Sarmīte Pērkone sirsnīgi pateicās visiem, kas līdzdarbojušies šī labā nodoma īstenošanā.
Arī aprūpes centra vadītāju sumināja klātesošie, vēlot ražīgu un rosīgu darbību. Apsveikuma vārdus teica novada deputāti, kolēģi no LRAC „Rasas pērles”, priekšsēdētājas vietnieks Andris Leons u.c. Liliju stādus centra košumdārzam dāvāja Tatjana Kočāne.
Savu apsveikumu ar svinīgo brīdi izdejoja deju kopa „Ezerrieksts” un izdziedāja soliste Elizabete Brezinska.

Vēlēsim, lai centra iemītniekiem jauka un patīkama dzīvošana jaunajās telpās!

Informāciju sagatavoja
Madara Balode
Rugāju novada Sabiedrisko attiecību speciāliste
epasts: madara.balode@rugaji.lv