Noslēdzies jauno uzņēmēju biznesa ideju konkurss “Step up!” Kārsavas novadā

Maija nogalē noslēdzās Kārsavas novada jauno uzņēmēju biznesa ideju konkurss “Step up!”, kurā līdzfinansējumu sava projekta realizēšanai ieguva trīs labākie projekti – mājražošana, cepot maizi un gatavojot kaltētas garšvielas Mežvidu pagastā, zemeņu audzēšana Mērdzenes pagastā un daļēji tika atbalstīts šūšanas darbnīcas projekts Kārsavā.

Idejas autori, Kārsavas novada jauniešu centrs “Pūga”, uzskata, ka iesniegtās projekta idejas ir labs resurss uzņēmējdarbības vides attīstīšanai Kārsavas novadā. Šie ir pirmie soļi, kas iedzīvotājos veido izpratni par uzņēmējdarbību, tās specifiku un iespējām.

Kārsavas novada vadība saprot, ka uzņēmējs ir novada labklājības un konkurētspējas svarīgs elements, tādēļ arī turpmāk plāno veicināt iedzīvotājos uzņēmēju domāšanu un nebaidīšanos veidot savu komercdarbību.

Biznesa ideju konkursā “Step up!” iesniegtie projekti tika vērtēti pēc noteiktiem kritērijiem: argumentācija un izaugsmes iespējas, ietekme uz vietējo ekonomiku un projekta īstenošanas iespējas Kārsavas novadā.

Tika iesniegti seši biznesa plāni, dažādās darbības sfērās. Trīs labākie projekti ieguva līdzfinansējumu idejas īstenošanai. Gunita Mūrniece Krišāne vēlās cept maizi pēc “babas”* tradīcijām un ražot garšvielas, tam viņai nepieciešama maizes krāsns, kuras radītais siltums tiks izmantots garšvielu kaltēšanai. Marita Joņina plāno reģistrēt z/s Ceļa Strazdi un paplašināt, nupat iesākto zemeņu audzēšanas biznesu. Lana Bļase redz šūšanas darbnīcas “EGIDA” nepieciešamību Kārsavā.

Trīs no iesniegtajām idejām komisija ieteica papildināt, noslīpēt un nākotnē realizēt: Andra Salīša divas idejas “Autonoma” un “Peintbols”, domubiedru Toma Barkāna un Raivja Zagorska “Bruģa ražotne”.

Kārsavas novada pašvaldība pateicas visiem ideju iesniedzējiem par iniciatīvu un ieguldīto darbu projektu izstrādē. Šis ir tikai starts smagam darbam, kurš vedīs pie vēlamajiem rezultātiem.

* Baba – vecmamma

Informāciju sagatavoja:
Inese Krivmane
Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 26 606 506
E-pasts: inese.karsava@gmail.com
www.karsava.lv