Uzņēmējdarbība ir improvizācijas meistarklase

Kārsavas novada Mežvidos, marta nogalē vienuviet pulcējās jaunieši un uzņēmēji, lai iepazītu uzņēmējdarbības praktisko vidi un ar treneru palīdzību, atvasinātu savas idejas līdz veiksmīgām biznesa idejām.

Pirmajā semināra daļā ar savu pieredzi dalījās sevi jau pierādījuši Latvijas uzņēmēji. Kārsavā dzimušā audiovizuālā uzņēmuma “Certes” vadītājs Lauris Stafeckis, iepazīstināja ar sava uzņēmuma attīstības posmiem, veiksmes faktoriem un iegūtajām atziņām. Kā arī mudināja nebaidīties, no mazā pamatbudžeta, jo tas tikai mudina meklēt jaunus ceļus, kā strādāt un pelnīt naudu, ar maziem līdzekļiem.

Viens no Kārsavas novada lielākajiem uzņēmējiem un veterāniem, Z/S “Lūsēni” dibinātājs Andris Ļubka, atklāja šķēršļus ar kādiem saskārās uzsākot savu biznesu un pārliecināja, ka tas tikai norūda un neļauj ļauties vieglās peļņas kārdinājumam.

Alus darītavas “Valmiermuiža” saimnieks Aigars Ruņģis, caur savu pieredzes prizmu, mudināja nebaidīties kļūdīties, nepadoties un vienmēr sekot savai sirdij. Un piebilda, ka uzņēmējdarbībā, ļoti svarīga ir sadarbība: “Nav konkurentu, ir amata brāļi!”

Otrajā semināra daļā par radošuma nozīmi ikdienā un uzņēmējdarbībā iepazīstināja: radošais domātājs un darītājs Jānis Vītols un biedrības “Piedzīvojuma Gars” neformālās izglītības treneris Atis Ķeņģis. Darbojoties grupās un individuāli, jauniešiem bija iespēja uz savām idejām un mērķiem palūkoties no dažādiem skatu punktiem.

Nākamais šī semināra posms ir Kārsavas novada jauno uzņēmēju biznesa ideju konkurss “Step up!”, kuram savas idejas var iesniegt līdz 31. aprīlim. Sīkāku informāciju par konkursu iespējas atrast mājas lapā: www.karsava.lv

Paldies mūsu atbalstītājiem un draugiem: SIA “CPA” par gardajām uzkodā, Malnavas “Dzīļu” maiznīcas saimniecei Ainai, par gardajiem maizes kukulīšiem, Mērdzenes biteniekiem “Kramiņiem” par medus cienastu un atpūtas nama “Akmensligzda” īpašniekam Andrim Ļubkam par omulīgajām telpām.

Informāciju sagatavoja:
Inese Krivmane
Kārsavas novada sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 26 606 506
E-pasts: inese.karsava@gmail.com
www.karsava.lv