Ar olimpisko medaļu uz Baltinavu

„Pirmajā gadā, kad mēs mācījāmies braukt ar Oskaru, Vinterbergas trasē vienā dienā bija četri braucieni un trīs kritieni,” aizvadītajā sestdienā 8.martā radio raidījumam „Pi myusim Latgolā” atklāja baltinavietis Arvis Vilkaste, kurš šogad Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos četrinieku sacensībās bobslejā kā Oskara Melbārža pilotētās ekipāžas stūmējs izcīnīja sudraba medaļu.

Radio „Ef-Ei” un „Divu krastu radio” izskanējušajā intervijā Arvis Vilkaste atzina, ka, sākot trenēties bobslejā, bailes bijušas lielas. „Ja man pirmajā reizē, kad iesēdos bobā, būtu iespēja to apturēt, es to noteikti būtu izdarījis un aizietu projām,” atzinās sudraba medaļnieks. „Jaunie piloti Uģis Žaļims un Oskars Melbārdis tobrīd mācījās braukt, un visus mūs jaunos sēdināja iekšā – citreiz līdz lejai nobrauca, citreiz apgāzās…”

Nu sacensībās izbrauktas vai visas pasaules trases. Rudenī pat divus trīs mēnešus viņiem nākas būt prom no mājām, tā kā Siguldā četrinieku sacensības bobslejā nenotiek, jo tur ir pārāk asas virāžas, un arī treniņi komandai šogad notika Norvēģijā, Lilihamerā.

Raidījumam „Pi myusim Latgolā” Arvis atklāja, ka uz mājām Baltinavā viņš brauc tiklīdz ir kāds brīvs brīdis, tādējādi nepazaudējot arī saikni dzimto ar latgaliešu valodu. Bobslejista sapnis ir kādreiz uz dzīvi atgriezties Baltinavā pavisam. „Ja godīgi, man pilsētas nepatīk. Cilvēku burzmā man paliek slikti. Labāk laukos vienam pašam pa mežu pastaigāt,” intervijā teica Arvis.

Dalība olimpiādē viņam bijusi milzīga atbildība, jo visu vajadzējis izdarīt ļoti labi, lai nepieviltu sevi un savus komandas biedrus. „Nedrīkstēja neko salaist grīstē. Četrus gadus bijām tam trenējušies,” stāstīja nu jau sudraba medaļas ieguvējs.

Latvijas bobslejam tā ir pirmā olimpiskā medaļa pēc valsts neatkarības atjaunošanas. „Pirmajās dienās īsti nesapratu, kas ir izcīnīts, bet tagad ar katru dienu tam noticu aizvien vairāk,” raidījumā atzinās Arvis. Arī šobrīd medaļu viņš visu laiku vadājot līdzi mašīnā, jo visi to gribot redzēt.

Kā Arvi dzīves ceļš aizveda līdz bobslejam, kādas bija sajūtas olimpiādē, kas ļauj būt starp spēcīgākajiem pasaulē, kāda ir komandas ikdiena un kā sportu var apvienot ar ģimenes dzīvi, var uzzināt, noklausoties visu radio interviju latgaliešu valodā raidījumā „Pi myusim Latgolā”:
www.lakuga.lv/2014/03/08/pi-myusim-latgola-07-03-2014-i-08-03-2014/

Informācijai:
Radio raidījumu ciklu “Pi myusim Latgolā” veido producentu grupa “Lietišķā Latgale”. Raidījumu cikls top Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes rīkotā konkursa “Par raidījumu veidošanu 2014. gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas” ietvaros.
Raidījumi “Pi myusim Latgolā” skan radio “Ef-Ei” (FM 91,4 Rēzekne) un “Divu krastu radio” (FM 96,9 Jēkabpils, FM 90,1 Daugavpils):

  • ceturtdien 17:30 (atkārt.piektdien 10:30, 19:30, sestdien 11:00) – kultūras aktualitātes;
  • piektdien 18:30 (atkārt.sestdien 13:00) – nedēļas aktualitātes;
  • sestdien 16:00 (atkārt.svētdien 16:00) – nedēļas intervija.

Raidījumu iespējams noklausīties arī internetvietnēs latgale.lv, lakuga.lv, lietiskalatgale.lv.

Informāciju sagatavoja:
Producentu grupa “Lietišķā Latgale”

Kontaktinformācija:
Renāte Lazdiņa
Tālr.: 26672107
E-pasts: lietiskalatgale@inbox.lv
www.draugiem.lv/pimyusimlatgola/
www.facebook.com/LietiskaLatgale