Konkursā „Superpuika 2014” 2.vietu izcīna Inguss Sutins no Kaunatas

4.martā Rīgas Cirka arēnā, skatītāju un kameru priekšā, 10 labākie, veiklākie un atjautīgākie puiši no visas Latvijas plecu pie pleca sacentās par 2014. gada Superpuikas titulu. Starp konkursa finālistiem bija arī Inguss Sutins no Rēzeknes novada Kaunatas vidusskolas. Spraigajā un sīvajā cīņā Inguss Sutins ieguva godpilno otro vietu, pierādot, ka Latgales puikas ir zinoši, mērķtiecīgi, izveicīgi un fiziski spējīgi iegūt godpilnus titulus Latvijas mērogā.

Jāatzīmē, ka konkursā „Superpuika 2014” sākotnēji bija pieteikušies aptuveni 200 zēni. Ceļš līdz Superpuikas titulam veda cauri trim kārtām. Lai kļūtu par Superpuiku, ir jābūt universālam – jāprot apstrādāt koku, precīzi nomērīt, rīkoties ar nazi un āmuru, siet mezglus, rāpties pa virvi, pārvietoties augstumā, darboties ar mālu, radīt oriģinālu dizainu un būt erudītam.

Emocionālus brīžus puišiem sagādāja arī tikšanās ar kamaniņu braucēju Mārtiņu Rubeni, mūziķi Kārli Kazāku un 1996. gada Superpuiku – Edvīnu Ozolu.

Konkurss „Superpuika” ir ikgadējs un unikāls Latvijas notikums, vienīgais tik liela mēroga konkurss pusaudžiem Latvijā, kuru jau 23. sezonu organizē Tehniskās jaunrades nams “Annas 2”. Konkursā var piedalīties 11 – 12 gadus veci puikas no visas Latvijas.