Fotoizstāde „Māras zeme aerofotogrāfijās”

Fotoizstāde ir divu radošu cilvēku – fotogrāfa Mihaila Ignata un pilota Andreja Asara – personīgs dāvinājums Latgalei. Izstādes ideja ir parādīt Latgales reģiona skaistumu un vienreizīgumu “putna acīm” – no neparastāka rakursa.

Fotogrāfa Mihaila Ignata un pilota Andreja Asara kopīgās radošās darbības rezultātu varēsiet novērtēt apmeklējot fotoizstādi „Māras zeme aerofotogrāfijās”. Līdz 31.martam izstāde skatāma Daugavpils novada Vaboles pagasta kultūras namā, kultūras nama darba laikā. Izstādē būs apskatāmi 25 darbi, kuros aptvertas Latgales pilsētas, apdzīvotās vietas un ainavas. Foto uzņēmumi tapuši 2011.-2012.gadu vasarās, trīs lidojumu laikā pār Latgali.

Mihails Ignats radošo fotogrāfiju apguvis 80.tajos gados darbojoties Tautas fotoklubā “Cēsis” un Gunāra Bindes fotomeistarības studijā, šobrīd pievērsies aerofotogrāfijai. Veiksmīgi piedalījies izstādēs un fotokonkursos Latvijā un ārvalstīs, par aerofotogrāfiju sēriju “Vertikāles mobilizācija” autors saņēmis “Gada balvu dizainā 2012” kategorijā “Fotodizains”. Viens no autora darbiem žurnāla “National Geographic” 2013.gada konkursā tika izvēlēts par dienas foto. Autora darbi ir publicēti vairākos fotoalbumos, t.sk. albumā „Citādā Latvija”, un daudzos poligrāfiskajos izdevumos.

Aeorofotogrāfiju veidošanā būtiska loma ir pilotam, jo tas ir tandēma darbs. No 1966. gada Andrejs Asars uzkrājis lielu pilota un planierista pieredzi.

Fotogrāfa Mihaila Ignata un pilota Andreja Asara radošā sadarbībā tapušās aerofotogrāfijas tagad apkopotas vienuviet – mājas lapā www.aerolatvija.lv. Lidojumos tapušie uzņēmumi dokumentē mūsu zemi un laiku, un vienlaikus ir īpaši savā mākslinieciskā izpildījumā.

Izstāde apceļos visu Latgales reģionu un galamērķī dosies uz Rīgu!

Papildus informācija:
Latgales Plānošanas Reģions
Adrese: Vidzemes iela 2b, Balvi
Tālrunis: 26379067
E-pasts: valda.iljanova@latgale.lv