Noslēdzies projekts „Lec pāri debess malai!”

Nupat noslēdzies jauniešu projekts „Lec pāri debess malai!”, ko no šī gada 17.maija realizēja Līvānu Bērnu un jauniešu centrs. Projekts tika īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2013.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros, saņemot finansējumu 100 % apmērā (4200,00 LVL) no Izglītības un zinātnes ministrijas.

Projekta ietvaros tika veicināta vairāku jaunatnei svarīgu jomu attīstība: iespējas līdzdarboties lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, iespējas saņemt jauniešu vajadzībām un interesēm atbilstošu informāciju, kā arī nodrošināta saturīga brīvā laika pavadīšana.

Vasara pagāja aktīvi atpūšoties. Jūlijā jaunieši izgāja apmācības un devās ekspedīcijā pa Līvānu novada apkārtni, lai 7 dienas pavadītu pie dabas, kopumā ar kājām, velosipēdiem un laivām pieveicot 140 kilometrus. Augustā jaunieši devās pieredzes apmaiņas braucienā uz citiem jauniešu centriem Latvijā un 2 dienu laikā apmeklēja Pļaviņas, Rīgu, Tukumu, Saldu un Aizputi, savukārt rudenī viesojās Preiļos, Aglonā un Daugavpilī. Neaizmirstams ir piedzīvojums augto virvju parkā Jaunmārupē, kur jaunieši guva ne tikai asas izjūtas, pieveicot dažādus uzdevumus vairāk kā 8 metru augstumā, bet arī saliedējās kā komanda.

Projekta ietvaros tika iegādāts dators un norisinājās darbs pie Līvānu novada jauniešu mājas lapas izveides, kas šobrīd darbojas testa režīmā un tiek papildināta ar nepieciešamo informāciju un saturu. Ar projekta finansējumu bija iespējams uz pus slodzi piesaistīt papildus cilvēku jaunatnes darba aktivitātēm, kas palīdzēja realizēt plānoto darba apjomu. Projekta laikā tika sagatavots arī dokumenta projekts Līvānu novada jauniešu domes nolikumam un ir iesākts darbs pie šīs domes izveides.

Kopumā projektā tieši iesaistīti 50 Līvānu novada jaunieši un īstenotas 10 dažādas aktivitātes.

Informāciju sagatavoja
Projekta vadītāja
Inga Zvaigzne-Sniķere