Minskā prezentē Latgales tūrisma produktus

26.septembrī ar Latvijas vēstniecības Baltkrievijā atbalstu Minskā notika informatīvs seminārs Baltkrievijas tūrisma operatoriem, kurā tika prezentēti jaunie Latvijas tūrisma piedāvājumi.

Pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs. Uzrunājot semināra dalībniekus, vēstnieks aicināja Latvijas un Baltkrievijas tūrisma industrijas pārstāvjus aktīvāk sadarboties, lai popularizētu Latviju kā pievilcīgu tūrisma galamērķi.

Seminārā, kuru apmeklēja vairāk nekā 50 Baltkrievijas tūrisma kompānijas, ar prezentācijām piedalījās SIA ”Averoja”, „TAVA”, „ALTA”, „LiveRiga”, Jūrmalas TIC, „AirBaltic”, „Tallink Latvia”, „Lux Express”, „L-Ekspresis”, Vidzemes tūrisma asociācijas un Latgales tūrisma asociācijas pārstāvji.

Uz Minsku ar Latgales Reģiona Attīstības aģentūras atbalstu Latgali pārstāvēt devās Anita Mortuzāne, Ludzas novada TIC tūrisma informācijas konsultante. Prezentācijas tēma – „Latvijas kulinārais mantojums”. Baltkrievijas tūrisma operatori tika iepazīstināti ar Latgales reģionu. Jaunais kulinārā mantojuma maršruts, kas tiek izstrādāts Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas Pārrobežu sadarbības programmas projekta „Kulināro pakalpojumu uzlabošana Latgales un Vitebskas reģionos, pamatojoties uz kulinārā mantojuma koncepciju” (Nr.LLB-2-266) BELLA CUISINE ietvaros, izraisīja lielu interesi.

Tāpat semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar Daugavpils Marko Rotko Mākslas centru un tā ekspozīcijām un tā iesaistīšanos RIGA 2014 pasākumos, kā arī Rēzeknes pilsētas jaunumiem – Latgales vēstniecību GORS un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”. Prezentācijas noslēgumā tika izlozēta Park Hotel Daugavpils dāvanu karte – viena nakts viesnīcā 2-vietīgā biznesa klases numurā.

Latvijas vēstniecība Baltkrievijā regulāri rīko pasākumus Latvijas un Minskas tūrisma kompānijām, vairojot kontaktus un aktivizējot abu valstu tūrisma profesionāļu sadarbību. Tāpēc seminārā piedalījās tie Baltkrievijas tūrisma operatori, kas jau veiksmīgi strādā Latvijas tirgū, un bija atnākuši noskaidrot, ko jaunu Latvija piedāvās ziemas sezonā un nākamajā gadā. Latgale šajā seminārā piedalījās pirmo reizi, tāpēc svarīgi bija iepazīstināt ar reģionu kopumā. Jādomā, ka uzdevums izpildīts veiksmīgi, jo semināra noslēgumā Baltkrievijas tūrisma operatoru pārstāvji izrādīja pietiekami lielu interesi, lūdzot atsūtīt plašāku informāciju par Latgales tūrisma piedāvājumu.

Informāciju sagatavoja
Anita Mortuzāne
Ludzas novada TIC