E. Sprūdžs tiksies ar Latgales pašvaldību vadītājiem un apmeklēs Viļaku

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs piektdien, 15. martā apmeklēs Latgali, lai ar šī reģiona pašvaldību vadītājiem runātu par Latgales rīcības plāna ieviešanas procesu, diskutētu par turpmākajiem soļiem, lielākajiem izaicinājumiem un piedalītos filmas „Latgale. Trīs stāsti” pirmizrādē Rēzeknē.

Dienas pirmajā pusē ministrs apmeklēs Viļaku, kur tiksies ar domes priekšsēdētāju Sergeju Maksimovu un domes deputātiem, kā arī apmeklēs Vientuļu robežkontroles punktu, kura rekonstrukcijā un paplašināšanā tuvākajos gados plānots ieguldīt 4,5 miljonus latu.

Pēcpusdienā E.Sprūdžs Rēzeknē Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” tiksies ar Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes locekļiem. Ministrs ar pašvaldību vadītājiem runās par rīcības plāna „Iespēju Latgale” ietvaros paveikto un šī gada projektiem, tajā skaitā Latgales uzņēmējdarbības centra darbības sākšanu un Latgales vēstniecības izveidi Rīgā.

Pēc sanāksmes ap plkst. 16.30 centrā „Zeimuļs” plānota ministra tikšanās ar mediju pārstāvjiem.

Vizītes izskaņā plkst. 17:00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” notiks rīcības plāna „Iespēju Latgale” ietvaros uzņemtās filmas „Latgale. Trīs stāsti” pirmizrāde, kurā piedalīsies gan tās autori un filmas varoņi un arī Latgales pašvaldību vadītāji.

Maija Pētermane
ministra preses sekretāre
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tālrunis: + 371 28622335
E-pasts: maija.petermane@varam.gov.lv