Noskaidroti Jaunatnes inventāra projektu konkursa uzvarētāji

Ar mērķi atbalstīt jaunatnes aktivitātes un integrāciju politiskajos, ekonomiskajos un kultūras procesos jau vairākus gadus Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvalde rīko projektu konkursus jauniešiem. Šoruden skolu parlamentiem, jauniešu biedrībām un organizācijām bija iespēja saņemt finansējumu tieši inventāra un aprīkojuma iegādei.


Konkursā tika saņemti 28 projektu pieteikumi no 20 pagastiem. Izvērtējot iesniegto projektu aktualitāti, kā arī nozīmi jauniešiem draudzīgas vides attīstībā un neformālās izglītības popularizēšanā, konkursa vērtēšanas komisija nolēma atbalstīt 16 projektus par kopējo summu 7673,13 lati. Jāatzīmē, ka sākotnēji konkursam bija atvēlēti 4000 latu, tomēr, ņemot vērā lielo aktivitāti un projektu augsto kvalitāti, finansējums teju dubultots.

Rēzeknes novada jaunatnes lietu speciālists Guntis Rasims uzsver, ka jaunatne ar katru gadu projektu pieteikumus sagatavo arvien kvalitatīvāk un konkurence pieaug: „Tas savukārt sekmēs vēl lielāku finansējuma piesaisti reģionam no dažādiem fondiem arī nākotnē, jo cilvēki būs iemācījušies un pieraduši izmantot projektu pasaules piedāvātās iespējas.”

Līdz janvāra beigām jaunieši īstenos projektus, papildinot savu biedrību un neformālo grupu inventāra krājumus ar jaunu sporta ekipējumu, galda spēlēm un citu vajadzīgu aprīkojumu, kas uzlabos brīvā laika pavadīšanas iespējas pagastos. Jāpiebilst, ka līdzīgus projektu konkursus Rēzeknes novada Izglītības pārvalde plāno organizēt arī nākamgad.

Madara Ļaksa,
Rēzeknes novada sabiedrisko attiecību speciāliste