Aktualitātes Ludzas pašvaldībā

Ludzas novada pašvaldības paziņojums par ūdensapgādes un kanalizācijas tarifu apstiprināšanu un par siltumenerģijas tarifa apstiprināšanu;
Izsludināts konkurss „Ludzas novada karogs”;
Ludzas Mūzikas pamatskolā mācīs arī deju;
Piešķirs naudu mācību līdzekļu iegādei;
Dziedātāju svētki “Rudens skūpsts”.


Ludzas novada pašvaldības paziņojums
par ūdensapgādes un kanalizācijas tarifu apstiprināšanu
Ludzas novada pagastu administratīvajās teritorijās

Ludzas novada pašvaldība informē, ka Ludzas novada dome 2012. gada 26. jūlijā, pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 15. panta pirmās daļas 1. punktu, 21. panta pirmās daļas 14. punkta c apakšpunktu un saskaņā ar likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 11.3 panta piekto daļu apstiprinājusi ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifus Ludzas novada pagastu administratīvajās teritorijās.
No 2012. gada 1. decembra:

  • patērētājiem, kuriem ir uzstādīti ūdens skaitītāji, tarifs par ūdensapgādes pakalpojumiem nevar pārsniegt 0,50 Ls/ m³ (bez PVN), par kanalizācijas pakalpojumiem nevar pārsniegt 0,61 Ls/ m³ (bez PVN).
  • patērētājiem, kuriem nav uzstādīti ūdens skaitītāji, tarifs par ūdensapgādes pakalpojumiem nevar pārsniegt Ls 1,65 (bez PVN) vienam iedzīvotājam mēnesī, un tarifs par kanalizācijas pakalpojumiem nevar pārsniegt Ls 2,07 (bez PVN) vienam iedzīvotājam mēnesī.

Tarifi par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem ir apliekams ar pievienotās vērtības nodokli atbilstoši likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktām nodokļa likmēm.

Ludzas novada pašvaldības paziņojums
par siltumenerģijas tarifa apstiprināšanu
Ludzas novada Rundēnu pagasta administratīvajā teritorijā
2012./2013. gada apkures sezonā

Ludzas novada pašvaldība informē, ka Ludzas novada dome 2012. gada 24. augustā, pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 15. panta pirmās daļas 1. punktu, 21.panta pirmās daļas 14. punkta d apakšpunktu, likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 11.3 panta pirmās daļas 1. punktu, piekto daļu, apstiprināja siltumenerģijas ražošanas, piegādes un realizācijas tarifu Ludzas novada Rundēnu pagasta administratīvajā teritorijā 2012./2013.gada apkures sezonā Ls/MWh 31,54 (bez PVN) un noteica vidējo maksu par apkuri Ls/m² 0,86 (bez PVN) mēnesī.
Maksa par komunāliem pakalpojumiem ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli atbilstoši likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” noteiktām nodokļa likmēm.
Vidējais tarifs 2012./2013.gada apkures sezonā:
Fiziskām personām kopā ar PVN 12% = Ls 0,96
Juridiskām personām kopā ar PVN 21% = Ls 1,04

Izsludināts konkurss „Ludzas novada karogs”

Ludzas novada pašvaldība izsludina konkursu „Ludzas novada karogs”. Konkursā tiek aicināta piedalīties jebkura fiziska persona.
Pieteikumus un Ludzas novada karoga skices no šī gada 3. septembra līdz 28. septembrim var iesniegt Ludzas novada pašvaldībā, Raiņa ielā 16, Ludzā, 312. kabinetā darba dienās no plkst. 8:00 līdz 17:00.

Konkursa „Ludzas novada karogs” nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami Ludzas novada pašvaldības portāla www.ludza.lv sadaļā „Konkursi”.

Ludzas Mūzikas pamatskolā mācīs arī deju

2012./13. mācību gadā Ludzas Mūzikas pa¬matskolā bērniem būs iespēja apgūt vēl vienu profesionālās ievirzes programmu — dejas mākslu.
Jaunajā programmā paredzēti tādi priekšmeti kā klasiskā deja, dejas vēsture, ritmika, latviešu deja, modemā deja un vēl citi radnie¬cīgi priekšmeti. Mācību ilgums — 6 gadi. Mācību maksa ir tāda pati kā citās programmās — 40 lati gadā. Klasisko deju bērniem mācīs pedagoģe Oksana Strauha, pārējos priekšmetus – citi skolas un piesaistītie mācībspēki. Teorētiskās nodarbības notiks Mūzikas skolas telpās, dejas stundas – Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra zālē.
Līdz šim horeogrāfiju varēja apgūt tikai Zilupes Mūzikas un mākslu skolā un Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra pulciņā.

Ludzas novada bāriņtiesa 2012. gada 21. septembrī plkst. 10:00 aicina Ludzas novada pašvaldībā dzīvojošos aizbildņus un aizgādņus, audžuģimenes uz Rudens pasākumu, kur varēs bez maksas izvēlēties sev, saviem bērniem un ģimenes locekļiem apģērbu. Humāno palīdzību ir atveduši sadarbības partneri no Bodenteihas (Vācija) un atsūtījis „Lauvu klubs” no Dānijas. Pasākums notiks Ludzas kinoteātrī, Ludzā, Skolas ielā 26.

Ludzas novada pašvaldība aicina uz Apaļā galda diskusiju 27. septembrī (Raiņa ielā 16, Ludzā). Šoreiz tiks diskutēts par divām tēmām:
plkst. 17:30 – 19:00 par Ludzas novada domes sastāvā esošo politisko partiju programmu izpildi,
plkst. 19:00 par Ludzas vecpilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas problēmām.

Piešķirs naudu mācību līdzekļu iegādei

30. augustā notikušajā Ludzas novada domes apvienotajā komiteju sēdē domes priekšsēdētāja Alīna Gendele izteica priekšlikumu piešķirt skolām līdzekļus mācību līdzekļu iegādei.

  • Līdz ar to mēs būsim palīdzējuši arī vecākiem, jo skolā vajadzīgo piederumu klāsts ir tiešām liels un ne katram pa kabatai. Tas atvieglos arī skolotāju darbu klasē, jo nepieciešamākie piederumi būs kabinetā, – skaidro A. Gendele.

Sākumā bija priekšlikums atvēlēt pa 5 latiem uz vienu skolēnu vispārizglītojošās skolās un pa 3 latiem uz vienu pirmsskolas izglītības iestādes audzēkni. Domes priekšsēdētājas vietnieks Edgars Mekšs piedāvāja piešķirt visiem vienādu summu – 5 latus. Deputāti atbalstīja šo domu. Septembra domes sēdē tiks apstiprināti budžeta grozījumi.
Tātad katra novada skola un pirmsskolas izglītības iestāde saņems naudas summu, kas atbilst skolēnu skaitam mācību iestādē. Par šo naudu varēs iegādāties tos mācību piederumus, kas visvairāk nepieciešami darbam klasē un grupā, piemēram, kartonu, papīru, krāsas, šķēres, plastilīnu, līmi u.c. kancelejas preces – jaunākā skolas vecuma bērniem, papīru, arī vajadzīgākās darba burtnīcas vai citus mācību līdzekļus — vidusskolēniem.

Dziedātāju svētki “Rudens skūpsts”
Šī gada 22. septembrī plkst.15:00 Cirmas pagasta Tautas namā notiks Ludzas novada dziedātāju svētki “Rudens skūpsts”.
Pasākumā tiek aicināti piedalīties solisti, dueti, trio un kvarteti no Ludzas novada. Pieteikuma anketas lūdzam iesūtīt līdz 2012. gada 16.septembrim Pureņu pagasta Tautas nama vadītājai Jekaterīnai Kovaļčukai uz e-pastu purenu.tn@ludza.lv (tālr. 29332963) vai Cirmas pagasta Tautas nama vadītājai Aijai Lazovskai uz e-pastu cirmastn@inbox.lv (tālr. 28397334).
Dziedātāju svētkus rīko Ludzas novada Cirmas Tautas nams un Pureņu pagasta Tautas nams.
Ludzas novada dziedātāju svētku “Rudens skūpsts” nolikums un pieteikuma anketa pieejami Ludzas novada pašvaldības portāla www.ludza.lv sadaļā „Kultūra”.

PASĀKUMI SEPTEMBRĪ
1.09. plkst. 20:00 Ludzas pilsētas parkā diskoballe „Sveika, skola!”
12.09. plkst. 13:00 Ludzas Tautas namā Liepājas leļļu teātra izrāde „Kas krupītim vēderā?”. Ieeja – 1 Ls.
15.09. plkst. 14:00 Pureņu pagasta Tautas namā Poētiskā kafejnīca
15.09. Ņukšu pagasta bibliotēkā izstāde ar izlozi „Rudens ienāk manā dārzā, manā pagalmā”
21.09. Ņukšu pagasta bibliotēkā Jauno grāmatu diena
22.09. plkst. 19:00 Rundēnu Tautas namā Senjoru vakars
22.09. plkst. 15:00 Cirmas Tautas namā „Rudens skūpsts” – Ludzas novada dziedošo solistu, duetu un trio festivāls
28.09. Ludzas 2. vidusskolā Miķeļdienas tirdziņš
28.09. Ņukšu pagasta bibliotēkā Bērnu žūrijas ekspertu pēcpusdiena „Sanāksim, lai pastāstītu…”
29.09. plkst. 11:00 Pureņu pagasta Tautas namā „NeGarlacīgas stundas” – radošās nodarbības pagasta bērniem un jauniešiem

Svetlana Rimša