Daugavpils sociālo lietu pārvalde

Jautras stafetes Sociālajā mājā;
Bērni no „Priedītes” katru dienu iemācās kaut ko jaunu;
Sociālās mājas bērni apmeklēja Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju.


Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Jautras stafetes Sociālajā mājā
19.jūnijā Sociālās mājas pagalmā Šaurā ielā 28 vasaras sociālās rehabilitācijas programmas “Būsim aktīvi, veseli un laimīgi!” ietvaros notika bērnu sporta sacensības “Jautras stafetes”, kurās organizēja sociālais pedagogs Ludmila Pildika.
Pasākuma mērķi bija iemācīt bērniem lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, motivēt viņus uz aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, iegūt pozitīvas emocijas.
Bērni no 7 līdz 12 gadu vecumā izveidoja divas komandas: “Tīģerēni” un “Jautrā nometne”. Bērniem bija dažādie uzdevumi: ar bumbu, ar lēkātu, ar tenisa raketēm, darts. Uzvarēja komanda “Tīģerēni”, kuras dalībnieki saņēma saldas balvas un skaistas pildspalvas. Komandas “jautrā nometne” dalībnieki arī saņēma saldumus.
Emocijas bija dažādas, bet kopumā pasākums notika veiksmīgi un bērniem patika.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Bērni no „Priedītes” katru dienu iemācās kaut ko jaunu

Bērnunamā-patversmē „Priedīte” sociālās rehabilitācijas programmas „Iepazīsti savas spējas un iespējas” ietvaros, bija organizēts pārgājiens Mežaparkā Stropi.
Pārgājiena mērķis: iemācīt bērniem tūrisma pamatus: izvēlēties atbilstošu apģērbu, izvēlēties atpūtas vietu, uzcelt telti, iemācīt kā droši ierīkot ugunskura vietu, kā pareizi kurināt ugunskuru.
Vispirms tika nokārtoti organizācijas jautājumi: iepriekš tika sagatavots visnepieciešamākais inventārs, bija novadīta veselības un uzvedības instruktāža.
Pārgājiena laikā bērni tika iemācīti kurināt ugunskuru, uzlikt telts, spēlēja dažādas spēles.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Sociālās mājas bērni apmeklēja Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju

21. jūnijā vasaras sociālās rehabilitācijas programmas „Būsim aktīvi, veseli un laimīgi!” ietvaros Sociālās mājas bērni apmeklēja Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju, kur varēja apskatīt dažādas ekspozīcijas. Pateicoties ekskursijas vadītājas interesantam stāstam, bērni iepazinās ar Daugavpils novada vēsturi un kultūru, ieraudzīja Dinaburga pils maketu un to, kāda bija Daugavpils pilsēta padomju laikā. Bērnus īpaši ieinteresēja ekspozīcija „Dzimtā novada daba”, kurā paradīti dzīvnieki (mumificēti) un kukaiņu liels daudzums, kurus var satikt Daugavpils apkārtnēs.
Pateicoties ekskursijai bērni saņēma daudz jaunas informācijas un iespēju paplašināt savu redzesloku, par ko liels paldies muzeja administrācijai!