Ambeļu pagastā notiks Starptautiskais amatierteātru saiets „Spēlējam kopā”

Laikā no 16. līdz 17. jūnijam Daugavpils novada Ambeļu pagastā notiks Starptautiskais amatierteātru saiets „Spēlējam kopā”. Daugavpils novada amatierteātru saiets notiek reizi divos gados, arī šogad tas ir ieguvis starptautisku skanējumu. Pateicoties Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projektam „The Joy of Mobility ” LLB – 1 – 063, Ambeļos viesosies Zarasu kultūras centra bērnu teātra studija ar muzikālām miniatūrām.


Īpašs notikums būs Neatkarīgā teātra „Jaunais teātris” izrāde „Kolekcionārs” – kriminālkomēdija pēc Dž. Faulza romāna „Kolekcionārs” motīviem. Lomās: Jānis Jarāns, Jūlija Ļaha, režisors: Ivars Lūsis.
„Kolekcionārs” ir stāsts par pelēku, necilu ierēdnīti, kam klēpī iekrīt necerēta veiksme. Viņš vinnē totalizatorā milzīgu naudas summu, kas ļauj viņam realizēt dzīvē savus slēptākos sapņus. Tiek pārkāptas visas morāles un ētikas robežas. Tas ir skaudrs mīlas stāsts, asu izjūtu cienītājiem, par vajātāja iekāri, vēlmēm un fantāzijām. Izrāde piemērota skatītājiem, ne jaunākiem par 14 gadiem.
16. jūnija vakarā visi tiek aicināti uz zaļumballi. Muzicēs nevienam nezināma grupa „Flokši” ar plaši pazīstamiem mūziķiem – Ingu Zeili un Artūru Uškānu.
Šī gada saiets „Spēlējam kopā” būs neparasts, jo Daugavpils novada amatierteātru dalībnieki tiek aicināti piedalīties meistarklasēs. Aktiermeistarību pasniegs režisors Ivars Lūsis, skatuves kustību – kustību konsultante Rita Grīnfelde, teātra sportu – teātra pedagoģe Ligita Smildziņa. Meistarklašu gala rezultāts būs skatāms teātra sporta turnīrā.
Izrādēs, zaļumballē un teātra sporta turnīrā ieeja bez maksas!

Programma

16. jūnijs
21.00 – Neatkarīgā teātra „Jaunais teātris” izrāde „Kolekcionārs” (kriminālkomēdija) pēc Dž. Faulza romāna „Kolekcionārs” motīviem
(Lomās: Jānis Jarāns, Jūlija Ļaha, režisors: Ivars Lūsis)
23.00 – ZAĻUMBALLE

17. jūnijs
11.00 – Zarasu KC bērnu teātra studijas muzikālās miniatūras
1. „Raganas dārglietas”
2. „Plūdi mājās”
3. „Princis”
12.30 – Raiņa mājas Berķenelē teātra studijas „Kamolītis”
literāra kompozīcija „Persikas” (pēc Raiņa noveles „Persikas” motīviem)
13.30 – Teātra sporta turnīrs, saieta noslēgums (piedalās Daugavpils novada amatierteātru aktieru komandas)

Anita Auzāne, Daugavpils novada Kultūras centra kultūras menedžere
t.: 65431867, mob.: 26362572