Aicinām apmeklēt semināru novada attīstības stratēģisko virzienu noteikšanai turpmākajiem 20 gadiem

Turpinās Rēzeknes novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādes process. Stratēģijas mērķis ir veicināt teritorijas ilgtspējīgu un līdzsvarotu attīstību ilgtermiņā – līdz 2033.gadam. Visi tie, kuri vēlas līdzdarboties novada attīstības stratēģisko virzienu noteikšanā, aicināti piedalīties seminārā, kas Rēzeknes novada pašvaldības administrācijas ēkā notiks 22.maijā.


SEMINĀRA DARBA KĀRTĪBA
10.00 – 10.20 SIA „Reģionālie projekti” ievada prezentācija:
 Kas ir ilgtspējīgas attīstības stratēģija?
 Telpiskās attīstības perspektīva un tās nozīme pašvaldības attīstības plānošanā;
 Pašreizējā situācija Rēzeknes novadā un nākotnes attīstības tendences Rēzeknes novadā, Latvijā, Eiropā un pasaulē – kopsavilkums;
 Instrukcija turpmākajai semināra gaitai.
10.20 – 11.00 Rēzeknes novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas Stratēģiskās daļas aktualizācija un precizēšana:
 Ilgtermiņa attīstības redzējums (Vīzija):
 Ilgtermiņa attīstības mērķi;
 Stratēģiskās attīstības prioritātes un ekonomiskā specializācija Latgales reģionā, Latvijā un Eiropā un pasaulē
11.00 – 12.50 Darbs darba grupās pēc „Zīmē un kartē” metodes piedāvājumu izstrādei Rēzeknes novada telpiskās attīstības perspektīvai – apdzīvojuma struktūrai un publisko pakalpojumu klāstam, galvenajām funkcionālajām telpām (ražošanas, lauksaimniecības, mežsaimniecības, tūrisma un rekreācijas u.c. teritorijām) un to attīstības virzieniem, satiksmes un inženierkomunikācijām, vadlīnijām pašvaldības teritorijas attīstības plānošanai urbānajās un lauku teritorijās.
 Instrukcija darbam grupās;
 Darbs darba grupās;
 Darba grupu prezentācijas.
12.50 – 13.00 Kopsavilkums

Jāatzīmē, ka šāda dokumenta nepieciešamību nosaka Teritorijas attīstības plānošanas likums, kas paredz, ka pašvaldībām līdz 2013.gada beigām ir jāizstrādā attīstības plānošanas dokuments turpmākajiem 20 gadiem.

Atšķirībā no novada attīstības programmas, kurā iekļauta sīka informācija ar konkrētiem septiņu gadu laikā realizējamiem projektiem, šis dokuments būs vairāk orientēts uz vispārīgām ilgtermiņa attīstības vīzijām. Tā piemēram, tiks izstrādātas novada kartes, kurās būs iezīmētas teritorijas, norādot to izmantojamību konkrētu nozaru attīstībai – kartēs tiks izceltas tūrisma, rūpniecības, lauksaimniecības un citas zonas.
Rēzeknes novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģija tiek izstrādāta Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta Nr.1DP/1.5.3.2.0/10/APIA/VRAA/057 „Rēzeknes novada attīstības plānošanas kapacitātes paaugstināšana” ietvaros.

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619