Demenē uzņemto filmu rādīs Kannās

Starptautiskajā Kannu kinofestivālā rādīs Daugavpils novada Demenes pagastā uzņemto režisora Sergeja Loznica filmu “Miglā”!


Filma uzņemta pēc Sergeja Loznicas scenārija. Par pamata viņš ņēma baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāstu “Miglā”. Filmēšanas vietu meklējumos režisors apbraukājis dzimto Baltkrieviju, kur pirms 48 gadiem viņš bija piedzimis Baranavičos. Dzimtene kļuvusi industriāla, tur nav bijis tādas dzelzceļa stacijas kā Demenes pagasta Kurcumā, tādēļ izvēle bija par labu Daugavpils novadam.

Filmas galvenā tēma – cilvēka morālā izvēle Lielā Tēvijas kara laikā. Par nodevību aizdomās turamais vietējais iedzīvotājs nonāk konfliktā ar novadniekiem, kuri viņam nevar piedot šķietamo nodevību.

Sergejam Loznicam tas jau ir otrais uzaicinājums piedalīties Kannu festivālā. Pirmo reizi viņš tur rādīja filmu “Mana laime”, kuru labi uzņēma gan kritiķi, gan publika. Darbs pie filmas bija iespējams tādēļ, ka režisors pats meklēja sponsorus un atrada tos Vācijā un Beļģijā.

Šobrīd Sergejs Loznica, kuram ir divi diplomi – lietišķās matemātikas inženiera un režisora – , dzīvo Vācijā. Tas viņam netraucē radīt savā dzimtenē, vienlaikus nodarbojoties ar tulkošanu no japāņu valodas.

D-fakti.lv