Jauniešiem iespēja pieteikties uz darba prakses vietām

Rēzeknes novada aktīvie jaunieši, kuri maijā pabeigs 9., 10. un 11.klasi, bet arodskolās – 1. un 2.kursu, līdz 19.aprīlim var pieteikties uz Jauniešu darba prakses vietām vasaras periodam. Konkursa ietvaros Rēzeknes novada pašvaldība plāno nodarbināt septiņus jauniešus, kuru pamata darbs būs saistīts ar bērnu un jauniešu lietderīgi pavadīta brīvā laika organizēšanu pagastos. Jaunieši darbā tiks pieņemti uz pusslodzi, par ko saņems algu. Kopējā summa šī pasākuma īstenošanai ir 3000 lati.


Lai pretendētu uz darba prakses vietu, jaunietim Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldē (Atbrīvošanas alejā 95, 3.kab.) līdz 19.aprīļa plkst. 15.00 jāiesniedz pieteikums, kas sastāv no pretendenta CV, motivācijas vēstules un plānotā vasaras laika aktivitāšu grafika. Lai grafiku aizpildītu pēc iespējas saturīgāk un kvalitatīvāk, jaunatnes lietu speciālists Guntis Rasims iesaka jauniešiem vispirms griezties pie pagasta pārvaldes, iedzīvotāju konsultatīvās padomes, nevalstiskās organizācijas, izglītības vai kultūras iestāžu speciālistiem. Konsultējoties ar viņiem, jaunietim tad vieglāk būs aprakstīt tās aktivitātes, kuras viņš kopīgi ar pagasta iestādēm vai individuāli varētu noorganizēt savā pagastā, tādējādi padarot krāsaināku un saturīgāku vietējo bērnu un jauniešu vasaras periodu.

Jāatzīmē, ka konsultēšanās ar iepriekšminēto iestāžu darbiniekiem ir nepieciešamas arī vēl viena iemesla dēļ – konkursa nolikums paredz, ka jaunietim līdz ar pieteikumu jāiesniedz arī pagasta pārvalžu, konsultatīvo padomju, izglītības un kultūras iestāžu, nevalstisko organizāciju un/vai jauniešu centru darbinieku rekomendācijas. Tās ņems vērā, konkursa komisijai izvērtējot pieteikumus.

G.Rasims piebilst, ka pēc darba līguma noslēgšanas jaunietim tiks nozīmēts darba vadītājs. Lielākoties tas būs jaunatnes darba koordinators vai kultūras nama darbinieks.
Plašāka informācija un pieteikuma formas meklējiet mājas lapā www.rezeknesnovads.lv

Nolikums (67.50 KB)

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619