„NE ASAKAS!” jeb strūžānieši sacenšas zemledus makšķerēšanā

17. martā jau plkst. 5.00 no rīta Strūžānos pulcējas makšķernieki, lai dotos uz zemledus makšķerēšanas sacensībām uz Lubānu. Lai arī laika apstākļi nelutināja, sacensībās tomēr piedalījās prāvs makšķernieku bariņš. Trīs stundu garumā pēc iespējas lielāku lomu noķert un sacensībās uzvarēt centās ne tikai vīrieši, bet arī sievietes un bērni.


Jāteic, ka Lubāns neskopojās, un bļitkotājiem izdevās noķert samērā labus lomus. Konkurence bija ļoti sīva, jo 2. vietas ieguvējs noķēra tikai par 210 g mazāk zivju nekā sacensību uzvarētājs, savukārt 4. vietas ieguvējs atpalika no 3. vietas tikai par 21 g.

Šogad zemledus makšķerēšanas sacensībās sīvā konkurencē starp strūžāniešiem labākais izrādījās Jānis Višs (3440 g), 2. vietu izcīnīja Aleksandrs Gruznovs (3230g), bet 3. vietu ieguva Andris Bolšijs (2139 g). Sieviešu grupā sacentās tikai divas dāmas, un 1. vietu ieguva Linda Laganovska (876 g), bet 2. vietā ierindojās Anita Laganovska (511 g). Uzvarētājs vīriešu konkurencē Jānis Višs bija arī tas, kurš sacensībās noķēra lielāko zivi – tā bija 266 g smaga.
Pēc trīs stundu ilgas makšķerēšanas bļitkotāji mielojās ar karstu zivju zupu, ko bija sarūpējušas dāmas, kuras bija devušās līdzi atbalstīt dalībniekus. Prieks, ka uz ziemas copi dodas ne tikai vīrieši, bet arī ģimenes ar bērniem, kuriem tas ir kopīgs hobijs!
Sacensības bija izdevušās, jo visi mājās atgriezās ar lomu un neviens nepalika bešā. Paldies visiem dalībniekiem par aktīvu piedalīšanos sacensībās!

Informāciju sagatavoja un „NE ASAKAS!” novēl

Inese Bolšija, Strūžānu kultūras nama vadītāja

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!