Daugavpils teātrī tapusi mīlestības glezna

14.janvārī, visu mīlētāju dienā, Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja režisora Jura Joneļa iestudētā sirsnīgā komēdija ar laimīgām beigām – Edvarda Vulfa „Līnis murdā”.


Arhitektūru mēdz dēvēt par sastingušu mūziku, savukārt šo iestudējumu varētu nosaukt par atdzīvojušos gleznu. Gleznotāja Augusta Līņa mākslinieka darbnīcā no rāmjiem izkāpj gan kolorītie un kaislīgie varoņi, gan viņus saviļņojošās jūtas, radot īstas mīlestības mākslas darbu, kurā biklais un neveiklais atrod sevī drosmi, savukārt aizrautīgais un trakulīgais sastop un novērtē kautrīgumu un tikumu.

Skatītāju acis priecē Uģa Bērziņa scenogrāfija ar Romana Sutas gleznu motīviem un Egila Viļumova kolorītie kostīmi, kā arī horeogrāfa Jāņa Butkeviča iestudētās dejas „dzīvā” orķestrīša mūzikas pavadījumā.

Jaunā mākslinieka avīzē ievietotā precību sludinājuma savirpinātajos virpuļos mīl, cieš, dusmojas, mānās un mainās Māris Korsiets (Augusts Līnis), Egils Viļumovs (dzejnieks Kārlis Dīka), Inese Ivulāne-Mežale (gaisīgais skuķis Holla Laukulēpa), Maija Korkliša (aizgrābtā namamāte Emīlija Dundur), Kristīne Veinšteina (mulsā lauku meiča Mīce Lapa), Līga Korlaša (erotiski valdzinošā Otīlija Plīkšen), Alda Krastiņa (negantā topošā sievasmāte Laukulēpa kundze) un Ritvars Gailums (galantais mājkalpotājs).

Tuvākās izrādes – 17.februārī plkst. 18.30, 10.martā plkst. 17.00 un 20.martā plkst. 18.30. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv , cenas no 4 līdz 6 Ls.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!