Brōļi Voguli jeb DUBULTS NEPLĪST

No 11. janvāra līdz 4. februārim Latgales Kultūrvēstures muzejā (1.stāva zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) skatāma plaša keramikas dubultpersonālizstāde – „Brōļi Voguli”. To rīko dvīņubrāļi Jānis un Māris Voguli, svinot savu 30. dzīves jubilejas gadu, un ienesot ziemā pavasara noskaņas.

Izstādes atklāšana 11.janvārī plkst. 15:00!
BŪSIET LAIPNI GAIDĪTI!


Izstādē skatāmi 100 keramikas darbi, kas aptver brāļu darbošanos visdažādāko spektru – vāraunieki, krūzes, vāzes, dekoratīvi šķīvji un svečturi ar sīkplastiku, no kuriem īpaši uzrunā kā no pasakas atnākušie smaidošie zaķu brāļi, gluži kā dubultpotrets.

Dvīņubrāļi Jānis un Māris Voguli (1981) uzauguši podniecības vidē un kopš bērnības amata prasmi apguvuši no saviem vecākiem Olgas un Voldemāra Voguliem Rēzeknes novada Lendžu pagasta „Ceplīšos”.

Abi brāļi turpina Latgales podnieku tradīcijas, veidojot gan svēpēto, gan glazēto keramiku, bet meklējot katrs savu pieeju māla brīnuma radīšanai. Jānis Voguls saglabā Latgales saimniecības trauku pamatformas, ieliekot tajās savu redzējumu, savukārt Māris Voguls piedāvā tradicionālās svečturu formas, rotātas ar sīkplastikas figūriņām, sižetiski apgleznotus šķīvjus u.c.

FOTO: Māra Vogula veidotā svečtura fragments. A.Bondarenko foto.

Izstāde atvērta:
Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien – 10:00-17:00
Sestdien – 10:00-16:00
Svētdien, pirmdien – slēgta.

Ieejas maksa: skolēniem un studentiem Ls 0,20; pieaugušajiem Ls 0,40; pirmsskolas vecuma bērniem – brīva.

Informāciju satagavoja
Maija Upeniece,
Latgales Kultūrvēstures muzeja
sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste
T. 64622464, e-pasts: muzejs@rezekne.lv