Uzsāk tehniskā projekta izstrādi projektam „Ūdenssaimniecības attīstība Šķilbēnu pagasta Šķilbanu ciemā”

Viļakas novada dome 2011.gada 9.decembrī parakstīja līgumu ar firmu SIA „Projektēšanas birojs Austrumi”, kura uzvarēja izsludinātajā iepirkumā, par tehniskā projekta izstrādi projektam nr. 3DP/3.4.1.1.0/11/APIA/CFLA/053 „Ūdenssaimniecības attīstību Šķilbēnu pagastā Šķilbanu ciemā”.


Tehniskais projekts tiks izstrādāts 3,5 mēnešu laikā, tā kopējas izmaksas būs 5600,00 Ls. Tehniskais projektā veiks nepieciešamos topogrāfiskos uzmērījumus un ģeotehnisko izpēti. Tehniskajā projektā precīzi tiks noteikta jaunā ūdensapgādes trase, tā tiks saskaņota ar zemes īpašniekiem, kā arī paredzēs iespēju pieslēgties ūdensvadam visiem zemes īpašniekiem, gar kuru īpašumu tiks izbūvēts jaunais ūdens vads. Jauno ūdensapgādes tīklu garums ir 3600 m. Tehniskais projekts precizēs, kur un pēc kādām tehnoloģijām izbūvēt jaunu artēzisko urbumu, izbūvēt ūdens sagatavošanas staciju, uzstādot tehnoloģiskās iekārtas, hidroforu, frekvenču pārveidotāju, un izbūvēt vienu nosēdaku. Tehniskais projekts ir jāizstrādā līdz 2012.gada marta beigām. Ja tehniskā projekta izstrādē neradīsies neparedzēti šķēršļi un nepiemēroti laika apstākļi, lai veiktu topogrāfiskos uzmērījumus un ģeotehnisko izpēti, tad, pēc izstrādātā tehniskā projekta, atklātu konkursu iepirkumam par būvdarbu veikšanu izsludinās 2012.gada aprīlī.

Projekta kopējās izmaksas ir 241587,28 Ls. Projekta īstenošanu 85 % apmērā atbalsta Eiropas Reģionālās Attīstības fonds. Pašvaldība nodrošina 15 % līdzfinansējumu un sedz PVN izmaksas.

Kontaktinformācija:

Projekta vadītāja: Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Attīstības plānošanas nodaļas speciāliste sadarbības jautājumos
Tālr. 64507216