Rēzeknes īsziņas

Rēzeknes „Goda pilsoņa” naudas balva nonāks skolas rīcībā

Finansiālais atbalsts Rēzeknes Vissvētākās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīcai


Rēzeknes „Goda pilsoņa” naudas balva nonāks skolas rīcībā

Latvijas Saeimas deputāts Ivans Ribakovs, kuram piešķirts Rēzeknes Goda pilsoņa apbalvojums, atteicies no naudas balvas un lūdzis domes deputātiem pieņemt lēmumu par šo līdzekļu pārskaitīšanu Rēzeknes 2.vidusskolai.

Deputāti atbalstījuši šo lūgumu un 266.67 latus nolēmuši novirzīt skolai, lai tā iegādātos projektora motorizēto ekrānu izmantošanai aktu zālē.

Finansiālais atbalsts Rēzeknes Vissvētākās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīcai

Rēzeknes pilsētas dome pieņēmusi lēmumu sniegt finansiālo palīdzību 20 tūkstoši latu apmērā Rēzeknes Vissvētākās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīcas rekonstrukcijai un teritorijas labiekārtošanai.Lēmums pieņemts, skatot virspriestera Viktora Teplova iesniegumu.

Rēzeknes Vissvētākās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīca ir nozīmīga pilsētas centra arhitektūru veidojoša celtne. Blakus baznīcai atrodas Karaulovu kapliča, kura ir atzīta par valsts nozīmes arhitektūras pieminekli. Draudzes līdzekļu nepietiek ieplānoto darbi pabeigšanai, tāpēc pašvaldībā tika pieņemts lēmums palīdzēt baznīcai.

Uz doto brīdi pašvaldība risina arī jautājumu par Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcas apgaismojumu, paredzot jaunu prožektoru uzstādīšanu.

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina@rezekne.lv