„Jā darbam, nē cilvēktirdzniecībai!”

Projektu „Jā darbam, nē cilvēktirdzniecībai!” ( Nr. 2010.CH04/mic-107/32) Grantu shēmā Latvijas un Šveices sadarbības programmā 2011.gadā realizē Attīstības aģentūra „ Pieci” ar sadarbības partneriem – Izglītības un inovāciju attīstības centru, Psiholoģiskās palīdzības un izglītības centru „Dzīle” Valmierā, Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centru „Nāc līdzi!” .


Projekta vispārējais mērķis: cīnīties pret cilvēktirdzniecību, palīdzot nodrošināt drošu darba meklēšanas vidi. Projekta ietvaros bērni un jaunieši, kuri pakļauti sociālās atstumtības un nabadzības riskam, tiks informēti un izglītoti par mūsdienu cilvēku tirdzniecību, lai viņi varētu brīvi izvēlēties nodarbošanos, nekļūstot par upuriem cilvēku tirdzniecības tīklā iesaistītajām personām, lai uzlabotu jauniešu dzīves kvalitāti un dotu iespēju pašpārliecinātāk konkurēt darba tirgū.

Projekta galvenās aktivitātes ietver bērnu un jauniešu izglītošanas semināru un apmācības programmu izstrādi un realizēšanu, kā arī informācijas apzināšanu par pašreizējo situāciju modeļu aģentūru jomā un normatīvajiem aktiem, kuri reglamentē cīņu pret cilvēktirdzniecību Latvijā. Informatīvo mēnešu laikā Latvijas reģionos un Rīgā tiek organizētas individuālās konsultācijas (psiholoģiskas un juridiskas), semināri, publicitātes pasākumi un informatīvo materiālu izplatīšana, vietējās un starptautiskās nozīmes forums internetā, video materiāla sagatavošana par projektu un cīņu pret cilvēktirdzniecību, kā arī projekta noslēguma pasākums.

Projekts ilgst no 2011.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim. Tā finansējums: 20 951,82 LVL, no kuriem 85% tiek piešķirti no Šveices konfederācijas un 15% no Latvijas valsts budžeta. Daugavpilī informatīvais mēnesis norit decembrī Izglītības un inovāciju attīstības centrā. No 30.11.2011. līdz 15.12.2011. notiks semināri jauniešiem, kurā tiks apskatītas aktuālas tēmas, pievēršot sabiedrības uzmanību modernajai cilvēku tirdzniecības problēmai.

Bērniem un jauniešiem, potenciālajiem bezdarbniekiem tiek piedāvātas arī bezmaksas individuālās psihologa un jurista konsultācijas, kuras Daugavpilī notiek informatīvā mēneša laikā. Konsultācijām Daugavpilī var pieteikties elektroniski info@iiac.lv, kā arī zvanot pa tālruni: 22313073, bet Rīgā – visā projekta laikā. Arī pēc semināra norises dalībnieki un citi interesenti varēs turpināt diskutēt par cilvēku tirdzniecības problēmu, lai cīnītos ar šo fenomenu, internetā, iesaistoties projekta laikā izveidotajā forumā, kas darbosies projekta realizētāju mājaslapā www.aapieci.lv. Tajā var uzzināt arī informāciju par citām projekta aktivitātēm un pieteikties klātienes konsultācijām Rīgā.

Apakšprojektu finansē Šveices konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai

Dzintra Anspoka,
projekta vadītāja