Rēzeknes novadā aug diži stāstnieki

26. novembrī Rīgas Latviešu biedrībā pulcējās bērni un jaunieši no visas Latvijas, lai piedalītos folkloras konkursā „Teci, teci, valodiņa”. Katram dalībniekam bija jāizstāsta tautas pasaka, atgadījums no dzīves un anekdote. Savu stāstnieka talantu žūrijas komisijai demonstrēja arī 11 skolēni no Rēzeknes novada.


Četri no viņiem ieguva Dižā stāstnieka titulu, sešiem piešķirts Lielā stāstnieka un vienam – Mazā stāstnieka nosaukums. Iegūtais rezultāts liecina, ka mūsu novadā mutvārdu tradīcijas tiek uzturētas, atjaunotas un attīstītas, par ko lielā mērā jāpateicas Rasmai Igaunei – Ziemeļlatgales novada bērnu folkloras kopu koordinatorei un Gaigalavas pamatskolas folkloras kopas “Purineņš” vadītājai.

Novērtējot viņas ieguldīto darbu audzēkņu sagatavošanā un nemateriālā kultūras mantojuma kopšanā, R.Igaune saņēma dāvanu karti 50 latu vērtībā no Salaspils botāniskā dārza stādu iegādei.

Jāatzīmē, ka četri mūsu novada skolēni – Ilmārs Krusts, Marta Vanaga, Ruta Kanaška un Elīna Ivanova – konkursa finālā Rīgā piedalījās pirmo reizi. Savukārt septiņi bērni – Imants Spīčs, Daniels Kazuševs, Jānis Počs, Armands Ivulāns, Viktorija Semule, Marta Suharevska un Laila Tāraude – šajā konkursā sevi pierādījuši un ļoti labus vērtējumus ieguvuši jau vairākkārt.

Pēc konkursa noslēguma R.Igaune visiem dalībniekiem, viņu vecākiem un skolu vadība pateicas par ieguldīto darbu, novada pašvaldības Izglītības pārvaldei – par finansiālu atbalstu un Guntaram Skudram – par līdzdalību Ziemeļlatgales novada darba veidošanā. „Liels paldies arī Rēzeknes novada pašvaldībai un Rīgas fināla organizatoriem par dāvaniņām bērniem konkursā!” teic R.Igaune.