Ludzā svinīgi atklāts rekonstruētais ielas posms un jaunizbūvētais stāvlaukums

17. novembrī Ludzā pie pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” tika
svinīgi atklāti 2 svarīgi objekti: rekonstruētais Latgales ielas posms
un automašīnu stāvlaukums pie bērnudārza ēkas.


Ludzas pilsētas galvenās ielas posma rekonstrukcija īstenota projekta “Tranzītceļa P49 Latgales ielas posma no Kr. Barona ielas līdz Latgales šķērsielai rekonstrukcija Ludzas pilsētā” ietvaros. Projekta realizācija kļuva iespējama, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, līdzekļus.

Vērienīgo darbu rezultātā nodrošināts kvalitatīvs Latgales ielas posma segums, pietiekamā daudzumā nodrošinātas gājēju ietves, apgaismojums, kā arī uzbūvēta atbilstoša lietusūdens novadīšanas sistēma. Lai pilnveidotu satiksmes organizāciju un drošību, bija nepieciešams atrisināt automašīnu novietošanas problēmu pie PII “Pasaciņa”.

Vecākiem, kas bērnus uz “Pasaciņu” veda ar automašīnām, nācās savus spēkratus atstāt gar abām Latgales ielas malām un šķērsot ielu nepiemērotā vietā. Problēmas nopietnību apzinājās arī Ludzas novada pašvaldība, tomēr automašīnu stāvlaukuma izveidošanai pietrūka vietas.
Lai ieilgušo bērnu dzīvībai bīstamu problēmu varētu atrisināt, “Pasaciņas” vadītāja Diāna Golubeva piedāvāja stāvlaukuma izveidošanai izmantot bērnudārza teritoriju. Bijusī “Pasaciņas” audzēkne inženiere Anastasija Cisere bez maksas izstrādāja stāvlaukuma būvprojektu, savukārt pašvaldība 2011. gada budžetā ieplānoja līdzekļus šī būvprojekta realizācijai.

Tagad pirmsskolas izglītības iestādei “Pasaciņa” ir savs automašīnu stāvlaukums – bruģēts un nožogots. Tas kalpos arī par laukumu dažādu bērnudārza pasākumu norisei. Tagad Latgales ielas posmā nodrošināta ērta droša un dinamiska satiksmes plūsma, novēršot satiksmes negadījumu iespējamību. Atklāšanas pasākuma vadītājs Ludzas Vērsītis policists
aicināja visus satiksmes dalībniekus cienīt vienam otru un ievērot ceļa satiksmes noteikumus.