Indrā Valsts svētkus atzīmē ar vēsturiskā parka atjaunošanu

16.novembrī plkst.13.00 Indras pagastā tiks svinīgi atzīmēta dabas parka atjaunošana un atjaunotais parks iegūs nosaukumu – „Tēvijas parks”. „Šajā pasākumā savu un ciemiņu uzmanību gribam pievērst vēstures faktiem, kuri ir cieši saistīti ar Latvijas Robežsardzes vēsturi, klātesošo uzmanību pievērsīsim vēstures liecībām, kuras liecina par Latvijas brīvvalsts robežsardzes pārstāvju iesaistīšanos Indras kultūrvides sakārtošanā,” uzsver pasākuma organizatori.


Kā vēstījums nākošajām paaudzēm Indrā- 30 -gados tika izveidots parks un tajā esošais stadions. Pateicoties šim skaistajam žestam Indras kultūrvide ieguva jaunu vietu, kur cilvēkiem bija iespēja atpūsties un aktīvi piedalīties sporta aktivitātēs kopā ar robežsargu ģimenēm.

Diemžēl vēsture ienesa liktenīgas izmaiņas tālākā Indras robežpunkta pastāvēšanā un daudzu robežsargu dzīves izdzisa tālajā Sibīrijā, bet pateicoties iestādītajam parkam atmiņas par šiem cilvēkiem netika izsvītrotas no cilvēku atmiņas. Parkā atkal ir dzirdami bērnu smiekli, kuri ar savu esamību apliecina Latvijas paaudžu pēctecību.

Pateicoties Indras pagasta pārvaldei, Krāslavas novada domei, Lauku atbalsta dienestam un Indras iedzīvotājiem tika sakopts parks, kurš 16. novembrī iegūs oficiālu nosaukumu – „Tēvijas parks.”

Uz šo pasākumu ieradīsies jaunieši un vietējie iedzīvotāji, kuri varēs iepazīties ar Latvijas robežsardzes munīciju un motorizētām vienībām.

Papildus informācija:
Māris Susejs,
pasākuma organizatoru pārstāvis
22300950