Latgales jaunatnes politikas forums 2011

Forums notika 14. oktobrī Sabiedrības integrācijas fonda projekta „Iedzīvotāju iniciatīvu palielināšana pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai Latgalē” ietvaros. Projekta forumu mērķis ir, organizējot iedzīvotāju forumus, iesaistīt vietējos iedzīvotājus reģionālo problēmu apzināšanā, lēmumu pieņemšanā un risinājumu izstrādāšanā.

Jaunatnes politikas foruma 2011 mērķis bija Latgales jaunatnes politikas sadarbības veicināšana Latgales jaunatnes izaugsmei, apvienojot vienuviet visu Latgales pašvaldību speciālistus un jauniešu līderus, kuriem interesē jaunatnes nākotne Latgalē.

Kopā forumā piedalījās 42 dalībnieki – pārstāvji no Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Zilupes, Ciblas, Aglonas, Balvu un Ludzas novadiem, kā arī no Daugavpils un Rēzeknes pilsētas. Daugavpils novadu un pilsētu pārstāvēja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes Projektu koordinatore un biedrības „DNVOAC” projektu koordinatore Daina Kriviņa, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes Jaunatnes lietu speciāliste Olesja Ņikitina un jaunieši – Antons Kirkižs, Olga Pankova un Tatjana Timofejeva.
Foruma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar jaunatnes politikas īstenošanas pasākumiem Latvijā, dalīties savā pieredzē, strādājot grupās, kā arī iepazīties ar Ludzas Bērnu un jauniešu centra aktivitātēm, projektiem un sasniegumiem.

Foruma otrajā daļā pašvaldību un jaunatnes lietu atbildīgie runāja par aktualitātēm savā novadā un pilsētā, stāstot gan par problēmām, gan par panākumiem darbā ar jauniešiem. Savukārt jaunieši veidoja jaunas uzņēmējdarbības idejas, kuras varētu izmantot Latgales reģionā. Interesants foruma pasākums bija paraugdebates demonstrēšana, ko sagatavoja jaunieši, par tēmu „Jauniešiem ir/nav iemesls palikt Latgalē” – ir patīkami caur jauniešu argumentiem sajust vēl lielāku piederību savai dzimtai pusei.
Tikšanās rezultātā tika ieskicētas svarīgākās problēmas darbā ar jaunatni, apspriestas iespējamās sadarbības formas starp Latgales novadiem. Foruma laikā dalībnieki vienojās arī par nākamā gada Latgales jaunatnes politikas foruma organizatoriem – 2012. visi tiksies Daugavpils novadā.

Organizatori izsaka lielu paldies visiem foruma dalībniekiem par aktīvu dalību forumā!

Informācijai:
Daina Kriviņa
Biedrība „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs”, Daugavpils novada dome
daina.krivina@gmail.com