Daugavpils vācu biedrībā “ERFOLG” viesojās slavenā vācbaltu ģeologa un arhitektūras pētnieka Eduard von Toll pēcteči no Nirnbergas.

Daugavpils vācu biedrībā “ERFOLG» viesojās divi jaunieši no Vācijas – Tims – Lennarts von Lovtcovs un Jans-Hendriks von Lovtcovs. Šī iespēja, proti, iepazīt citu Eiropas kultūru, jauniešiem tika dota ar Vācbaltu savienības (Deutsch-Baltische Gesellschaft e.V.) atbalstu.


Tims – Lennarts von Lovtcovs un Jans-Hendriks von Lovtcovs ir slavenā vācbaltu ģeologa un arhitektūras pētnieka Eduarda von Toll pēcteči. Šobrīd jaunieši dzīvo Nirnberga (Vācijā) un viņiem bija ļoti interesanti apskatīt Baltijas valsti, kas ir viņu senču dzimtene, iepazīt Latvijas kultūru un vēsturi, kā arī iepazīties ar saviem vienaudžiem no Latvijas.

Tims un Jans savas viesošanās laikā dzīvoja Daugavpilī, Fokinu un Maņko ģimeņu apgādība. Jaunieši dzīvojot kopā ar ģimeni no Daugavpils ātri vien iepazina vietējo iedzīvotāju kultūru un tradīcijas un uzreiz var atzīmēt, ka mūsu tradīcijas un paradumi ir ļoti atšķirīgi. Piemēram, mēs no rītā varam dzert tēju, ēst karstas brokastis, u.t.t., bet viņiem tas ir neierasti.

Projekta “Jauno ideju skola” dalībnieki jauniešiem sagatavoja dažādas ekskursijas un izklaides Daugavpils pilsētā. Projekta dalībnieki kopā ar jauniešiem apmeklēja vietējo zoodārzu, kinoteātri, baseinu, kā arī pastaigājās pa vēsturisko pilsētas centru. Tims un Jans atzina, ka Daugavpilī ir ļoti draudzīgi jaunieši ar kuriem ir viegli un patīkami kontaktēties.
Un vēl, projekta ietvaros viņiem bija iespēja apmeklēt Daugavpils fotogrāfa Teodora Rudāna fotosemināru, kas bija veltīts arhitektūras un ainavu fotografēšanai. Semināra laikā jaunieši apskatīja mūsu pilsētas ievērojamākos kultūras – vēsturiskos objektus, apguva fotografēšanas un kompozīcijas pamatus un iepazinās ar metodēm, kā labāk atrast arhitektūras foto uzņemšanas skatupunktu. Intervijas laikā uz jautājumu, ko Jūs jaunu uzzinājāt fotogrāfu seminārā viņi atbildēja: “Mēs apguvām matricu, ka nevar fotografēt uz gaismu un, ka fotogrāfijā visam jābūt līdzsvarā.” Semināra noslēgumā jaunieši saņēma sertifikātus par piedalīšanos fotoseminārā.
Viesošanās nospiegumā jaunieši atzinās, ka viņiem patiešām pie mums patika. Viesošanās laikā viņi apmeklēja Daugavpils pilsētas ievērojamākās vietas un visvairāk viņiem patika Rīgas iela, Dinaburgas pils makets, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Kā arī, Tims un Jans pamanīja, ka mūsu pilsēta ir skaista un „zaļa” ar daudzām baznīcām, parkiem un grafītiem. Interesants novērojums viņiem bija tas, ka 20 minūšu laikā var apskatīt visu. Pirms došanās projām, jaunieši Daugavpils vācu biedrības „ERFOLG” viesu grāmatā ierakstīja savas pozitīvas atsauksmes un solīja, ka atbrauks pie mums vēlreiz.

Lai aplūkotu fotoreportāžu, uzklikšķiniet uz bildes!

Daugavpils vācu biedrība “ERFOLG”
Adrese: Cietokšņa iela 44, Daugavpils.
Tālr.: 20371892, 654-20019
erfolg@inbox.lv
www.erfolg.lv