„Bākā” noslēgusies pirmā tūrisma sezona

Ūdenstūrisma attīstības centrā „Bāka” aizvadīta pirmā tūrisma sezona. Centra administratore Dagnija Brence to vērtē visnotaļ pozitīvi, jo cilvēku interese par šo objektu ir bijusi ļoti liela. „Ja labs laiks, centru nedēļas nogalē apmeklēja 200 līdz 300 cilvēku. Daļa no viņiem aktīvi izmatoja pieejamos pakalpojumus, daļa iebrauca tikai apskatīties, iespējams, lai atgrieztos vēlāk un jau lielākā draugu kompānijā,” stāsta administratore, „Ja laiks labs – cilvēki vairāk atpūtās pie ezera – vizinājās ar motorlaivu, brauca ar vēja dēli, ja sliktāks – pievērsās fiziskām aktivitātēm – spēlēja tenisu, volejbolu.”


D.Brence atzīst, ka vispopulārākais pakalpojums šovasar esot bijusi motorlaivas izmantošana apskates ekskursijai pa Lubāna ezeru, bet otro vietu ieņemot makšķerēšana. „Cilvēki makšķerē visu laiku un ar iegūto lomu ir ļoti apmierināti,” viņa atklāj. Savukārt ārzemju viesi visbiežāk ieradušies jau ar konkrētu mērķi – no „Bākas” skatu torņa vērot putnus. Lielākoties tie esot bijuši pensijas vecuma cilvēki no Vācijas, Dānijas, Zviedrijas, Francijas un Nīderlandes, kuri izvēlas dabas tūrismu un putnus vērot brauc jau ar savu optiku.
Šobrīd „Bākā” bieži ciemiņi ir skolēnu grupas, kas brauc rudens ekskursijās – te var uz grila uzcept desiņas, izšūpoties, izskraidīties, pamakšķerēt. Vaicāti par centra darbības plāniem ziemā, darbinieki stāsta, ka domāts ir par slēpošanas trašu ierīkošanu un slidotavu izveidi hokeja maču rīkošanai, izmantojot dīķu plašumus.
Komentējot centra popularitāti, D.Brence uzsver, ka vislabākā reklāma esot apmierināts klients – ja patiks pieredzētais, viņš noteikti par mums pastāstīs un ieteiks atbraukt saviem draugiem, kolēģiem un radiem.
Jāatzīmē, ka līdz ar rudens iestāšanos, oficiāli noslēdzies arī projekts, kura ietvaros šis ūdenstūrisma attīstības centrs tapis. Projektu kopīgi realizēja Rēzeknes novada pašvaldība un Lietuvas Republikas Kupišku rajona administrācija, apgūstot Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam finansējumu. Oficiālais projekta nosaukums ir „Ilgspējīga tūrisma attīstība Kupišku lagūnas (Lietuva) un Lubāna ezera (Latvija) apkārtnē”.
„Par to, ka esam realizējuši lielisku projektu, liecina cilvēku lielā interese un piedāvāto pakalpojumu pieprasījums. Mums ir izdevies dažādot atpūtas iespējas pie Lubāna, kuras izmantojot cilvēkiem ir iespēja iepazīt arī šīs apkārtnes unikālo dabas skaitumu. Projekta rezultātā ieguvēji ir gan vietējie iedzīvotāji, gan viesi,” teic projekta koordinatore Rēzeknes novadā Ineta Brizga un aicina cilvēkus atbildīgi izturēsies pret jauno infrastruktūru – nebojāt pludmalē uzstādītās koka konstrukcijas un neļaut darīt to arī citiem, kā arī rūpēties par tīrību un kārtību, aiz sevis neatstājot atkritumus. „Lai būtu prieks ezera krastā atgriezties arī citreiz,” teic I.Brizga.
Viņa atzīst, ka projekts devis viņai ne tikai gandarījumu par labiekārtoto apkārtni, bet arī lielisku pieredzi būvniecības projektu realizācijā un jaunas idejas Rēzeknes novada attīstības veicināšanai.

Lai aplūkotu fotoreportāžu, uzklikšķiniet uz bildes!

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619