Festivāla parks kļūs krāšņāks, mūsdienīgāks un ērtāks

Nākamā gada pavasarī Rēzeknē sāksies Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežu sadarbības programmas projekta „Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana Rēzeknes un Braslavas reģionos” īstenošana Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros.


Viens no projekta galvenajiem mērķiem ir Rēzeknes Festivāla parka renovācija. Projekta gaitā plānots iztīrīt un labiekārtot dīķi parkā, uzstādīt jaunu mūsdienīgāku strūklaku, paplašināt un kapitāli izremontēt esošo autostāvvietu. Tiks atjaunota arī zaļā zona – iestādīti jauni koki un krūmi, uzbūvēts jauns bērnu rotaļu laukums, atjaunots zāliens, izlikti jauni celiņi. Siltumtīkli, kas ir izvietoti zem parka, tiks nomainīti pret mūsdienīgākiem. Saskaņā ar projekta noteikumiem Festivāla parkā tiks ierīkota mūsdienīga apgaismojuma sistēma, izgaismoti reklāmas afišu stabi, dīķis un daži citi interesanti vides objekti.

Projekta rezultāts būs ne vien atjaunots Festivāla parks, bet arī, piemēram, grāmata „Rēzeknes un Braslavas dekoratīvi lietišķā māksla”, Rēzeknes un Braslavas reģionu amatnieku katalogs, Latgales un Baltkrievijas kolektīvu audioieraksti, podnieku un audēju amatu meistarklases. Rēzeknē plānots rīkot arī starptautisku folkloras festivālu ar amatnieku piedalīšanos. Pilnīgi iespējams, ka projekta rezultātā radīsies jauni tūrisma maršruti gan Latgales, gan Braslavas rajona teritorijā. Turklāt maršrutu rozīnīte viennozīmīgi būs amatnieku darbnīcu apmeklēšana. Projekta vadītājs Aleksejs Stecs: „Mums ne tikai jāprot lepoties ar savu nacionālo īpašumu – tautas dziesmām latgaliešu, krievu, latviešu, baltkrievu, ukraiņu valodā – un jāspēj nodrošināt mūsu senču amatniecības tradīciju nodošanu nākamajām paaudzēm, bet arī jāprot parādīt citiem to, kas mums ir. Un, protams, vislabāk to izdarīt Festivāla parkā, kas kļūs vēl skaistāks un ērtāks gan māksliniekiem, gan skatītājiem. Bet, ja ņem vērā, ka turpat blakus būs koncertzāle, tad mums Rēzeknē ir visi noteikumi, lai izveidotu vienotu kultūras izklaidējošo kompleksu, kas apvienos slēgtas koncertzāles un laukumus zem klajas debess.”

Nodaļas vadītāja D.Zirniņa

Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Marina Sokolova 64607675
marina.sokolova@rezekne.lv