Vai Rēzeknei ir vajadzīgs futbola laukums un Olimpiskais centrs?

Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvalde, pamatojoties uz sporta attīstības stratēģiju Rēzeknes pilsētā no 2009. līdz 2015. gadam, kā arī ņemot vērā publikācijas laikrakstā „Rēzeknes Vēstis”, kurās tiek apšaubīta līdzekļu ieguldīšanas nepieciešamība sporta infrastruktūrā, no 28. aprīļa rīko publisko apspriešanu.


Rēzeknieši ir aicināti izteikt savu viedokli par Rēzeknes sporta bāžu attīstības nepieciešamību, tostarp arī futbola laukuma rekonstrukciju Rēzeknes 2. vidusskolas stadionā (futbola laukuma ar mākslīgo segumu ierīkošana) un Rēzeknes reģionālā Olimpiskā centra būvniecību uz nepabeigtā objekta Stacijas ielā 32 bāzes. Plānots, ka Olimpiskajā centrā būs vieta daudzfunkcionālai sporta zālei, segtai ledus arēnai, pilna izmēra futbola laukumam, viesnīcai sportistiem, kafejnīcai un tehniskajām palīgtelpām.

Publisko apspriešanu iniciators, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs: „No Domes vadības un deputātu puses neradās pat šaubas par to, ka pilsētas sporta bāzi nepieciešams atjaunot, paplašināt un ieguldīt līdzekļus tās attīstībā. Mēs gribam, lai mūsu bērniem būtu iespēja attīstīt savus sportiskos talantus, bet visu vecumu rēzeknieši varētu ievērot veselīgu dzīvesveidu un paši savām acīm vērot augsta līmeņa sporta sacensības. Tomēr laikraksta „Rēzeknes Vēstis” pēdējās publikācijās tiek izteikta doma par to, ka sporta bāžu attīstība šobrīd nav pašvaldības svarīgākais uzdevums un nav nepieciešamības ieguldīt līdzekļus futbola laukuma ierīkošanā un sporta kompleksa pie upes būvniecības pabeigšanā. Līdz ar to gribētos uzzināt rēzekniešu viedokli. Ja pilsētas iedzīvotāji tik tiešām izteiksies pret pašvaldības līdzekļu ieguldīšanu pilsētas sporta bāzes attīstība, tad tā tam jābūt. Lūdzu, esiet aktīvi un nepalieciet malā!”.

Savu viedokli par Rēzeknes sporta bāzes attīstības nepieciešamību, tostarp arī futbola laukuma rekonstrukciju Rēzeknes 2. vidusskolas stadionā (futbola laukuma ar mākslīgo segumu ierīkošana) un Rēzeknes reģionālā Olimpiskā centra būvniecību uz nepabeigtā objekta Stacijas ielā 32 bāzes var izteikt (rakstiski) no 28. aprīļa līdz 28. maijam Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē, tālrunis 64607609) darbadienās no 8.00 līdz 16.30, pusdienu pārtraukums no 12.00 līdz 12.30.

Informāciju sagatavoja:

Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Marina Sokolova
marina.sokolova@rezekne.lv