Lielā Talka arī Rēzeknē!

Tuvojas Lielā Talka un arī rēzeknieši aicināti turpināt iesākto tradīciju un piedalīties savas apkārtnes un pilsētas sakopšanas darbos.


Patlaban Rēzeknes domes speciālisti pilsētniekiem piedāvā astoņas Lielās talkas ietvaros sakopjamās teritorijas:

  1. Kovšu ezera pludmale.
  2. Teritorija Liepājas ielā 5 (nogāze pie upes).
  3. Rēzeknes upes krasti no Ludzas ielas līdz „Autosalas” tiltiņam; nogāze pie „Baltkrasta”;

no Dzirnavu ielas (labais krasts pēc upes tecēšanas virziena) līdz Krasta ielai 55.

  1. Stādītais mežs no Lauku ielas galapunkta.
  2. Vipingas Mežaparks.
  3. Teritorija Rīgas ielā 22b (aiz garāžām Dzelzceļnieku ielā).
  4. Teritorija Baznīcas ielā 4.
  5. Teritorija A. Upīša ielā 12.

Ja rēzekniešu aktivitātīte būs pietiekami liela un rēzeknieši piedāvās vēl kādus citus uzkopšanas objektus, kuri atrodas uz brīvās valsts zemes vai pilsētai piederošās zemes, tad arī tie būs iekļauti Lielās talkas uzkopšanas objektu skaitā. Jāatgādina, ka talciniekiem savās privātajās teritorijās netiks nodrošināti atkritumu maisi un atkritumu izvešana.

Lielās talkas koordinatore Rēzeknē ir domes Pilsētas saimniecības pārvaldes galvenā speciāliste komunālinženiere Nellija Sināte (tālrunis 64607622).

Vēl līdz 27. aprīlim Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv ir atvērta talkošanas vietu reģistrācija – sadaļa „Reģistrē savu talku!”. Savu talkas vietu var rīkot un reģistrēt gan pašvaldības un izglītības iestādes, gan organizācijas un uzņēmumi, kā arī ikviens brīvprātīgais entuziasts, kurš 30. aprīlī vēlas organizēt kolektīvu talku kādas noteiktas teritorijas sakopšanai.

Reģistrējoties obligāti jānorāda attiecīgās talkas Atbildīgā persona, kura būs tiesīga saņemt bezmaksas atkritumu maisus saviem talciniekiem un afišas pie Lielās Talkas koordinatora attiecīgajā pašvaldībā.

Savukārt tie, kuri neorganizēs savu talkas vietu un nezina kādu konkrētu teritoriju, ko nepieciešams sakopt, 30. aprīlī varēs droši pievienoties talciniekiem, kas talkos jebkurā no reģistrētajām talkas vietām.

Informāciju sagatavoja:

Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Janīna Dukule
janina.dukule@rezekne.lv