Ikviens tiešsaistē varēs redzēt situāciju elektroapgādē

AS ”Latvenergo” ievieš elektroapgādes atslēgumu karti, lai ar tās palīdzību visi interesenti – klienti, mediju pārstāvji un pašvaldību darbinieki nekavējoties varētu uzzināt par elektroenerģijas pārtraukumiem Latvijas teritorijā.


Elektroapgādes atslēgumu karte būs pieejama www. latvenergo.lv no šī gada 8. marta. Kartē ir redzama informācija par plānotiem un avārijas atslēgumiem. Tās mērogs ir maināms, lai katrs redzētu sev interesējošu teritoriju. Atslēgumu kartes izmantošana ir ērts instruments masveida bojājumu gadījumā, ja privātpersonai vai juridiskai personai jāzina informācija par vairākiem īpašumiem. Karte aizstās telefona zvanu Klientu servisam, jo būs iespējams operatīvi uzzināt par elektroapgādes situāciju, piemēram, lauku mājā vai vasarnīcā.

Skatoties kartē, konkrētajā datu nolasīšanas brīdī būs redzami transformatora punkti, kuros reģistrēti elektroapgādes traucējumi. Traucējumu gadījumā kartē redzamie atslēgtie transformatora punkti būs iekrāsoti dzeltenā krāsā, kas iedzīvotājam ļaus secināt, ka konkrētā teritorijā ir bojājums un tajā ir avārijas situācijas vai plānotais atslēgums. Zem kartes ir izvietota tabula, kurā sagrupēta plānoto un avārijas atslēgumu statistika pa novadiem un arī klientu skaits, kuriem konkrētā brīdī netiek piegādāta elektroenerģija.

Par katru transformatora punktu shēmā papildus ir norādīta šāda informācija: transformatora punkta atrašanās vieta – novads, konkrētā transformatora punkta atslēguma statuss, kopējais klientu skaits, kuru apgādi ar elektroenerģiju nodrošina transformatora punkts, traucējuma brīdī atslēgto klientu skaits un atslēguma sākuma laiks, bet – plānota atslēguma gadījumā – arī tā atslēguma beigu laiks.

Karte Latvenergo mājaslapā ir sasaistīta ar dispečeru dienesta Ģeogrāfiskās informācijas sistēmu, kas atbilstoši situācijai uzrādīs elektroapgādes traucējumu vietu.

AS „Sadales tīkls” elektroapgādes sistēmā visu spriegumu elektrolīniju kopgarums ir 90 928 kilometri, kur vidējā sprieguma līniju kopgarums ir 34 029 km, zemsprieguma līniju kopgarums 56 899 km, un ir 24 601 transformatoru apakšstacijas (6 – 20/0,4 kV) un 433 sadales punkti.

23.februārī jau uzsākta īsziņu (sms) izsūtīšana klientiem par negaidītiem atslēgumiem, kuras izstrādātā sistēma nosūta 5 – 20 minūšu laikā kopš bojājumu fiksēšanas paziņojuma saņemšanas elektrotīklā.

Informāciju sagatavoja:

Andris Siksnis, AS “Latvenergo”
Ārējās komunikācijas daļas vadītājs
Tālr.: 67728811; 29286350