Latgales stends – plašākais un krāšņākais starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2011”

Pagājušajā nedēļas nogalē starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās 18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2011”, kas ir plašākā tūrisma izstāde Baltijā un ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu. Šogad “Balttour 2011” izstādi apmeklēja vairāk kā 20 000 interesentu. Latgales stends pārsteidza ne vien kā lielākais (126 m²), bet arī kā stends ar veiksmīgāko tēla dizainu un profesionālāko darba organizāciju, par ko saņēma daudzas pozitīvas atsauksmes no tūrisma profesionāļiem un izstādes apmeklētājiem.


Latgales reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu, Latgales pašvaldībām un tūrisma informācijas centriem organizēja stenda darbu tā, lai apmeklētāji ērti varētu iegūt visu tūrisma informāciju vienā kopīgā, krāsainā bukletā 5 valodās, vienā reģiona kartē „Latgale”, kā arī pie novadu galdiņiem papildus informāciju par konkrētiem tūrisma produktiem, pakalpojumiem, jaunumiem un pasākumiem, kas kalpos kā ceļvedis un palīgs individuālo ceļojumu izvēlē.

Stenda apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt Latgales tradicionālos ēdienus un novērtēt amatnieku prasmju demonstrācijas. Pirmo reizi tūrisma izstādē tika piedāvāta iespēja apmeklētājiem piedalīties labdarības izsolē, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Daugavpils bērnu namam – patversmei „Priedīte”. Izsole izraisīja patiesu interesi, jo krāsainos T-krekliņus ar uzdrukātajiem latgaļu izteicieniem savā īpašumā vēlējās iegūt vairāk cilvēku, kā krekliņu bija pieejams. Latgales stenda īpašais viesis bija Krievijas vēstnieks Latvijā – Vešņakova kungs, kurš apmeklēja izstādi un īpašu interesi izrādīja tieši par Latgales stendu un tanī pārstāvēto Pleskavas apgabalu.

Šogad Latgales 19 novadi un pilsētas, kopā ar mūsu sadarbības partneriem: Vitebskas apgabala Polockas (Baltkrievija), Aukštaitijas (Lietuva), Pleskavas apgabala un St.Pēterburgas (Krievija) kolēģiem jau otro gadu prezentēja kopējos maršrutus un tūrisma produktus, tādējādi radot mūsu jauno tūrisma galamērķu Baltijas ezeru zemes un Bella Dvina, un St.Pēterburgas atpazīstamību. Neapšaubāmi kopējie tūrisma projekti pierobežas reģionos ir lielisks piedāvājums ceļotājiem.

Ar pārliecību varam teikt, ka ir dots veiksmīgs starts šī gada tūrisma sezonai lielākajā tūrisma notikumā Baltijā – Balttour izstādē Rīgā. Pavasarī ir plānots turpināt Latgales reģiona popularizēšanu tūrisma izstādēs Lietuvā, Igaunijā un St.Pēterburgā, lai sezonai sākoties sagaidītu pēc iespējas kuplāku skaitu ceļotāju Latgales reģiona objektos un uzņēmumos.

Ziņojumu sagatavoja:

Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 29392686; E-pasts: pasts@latgale.lv