Situācija elektroapgādes atjaunošanā Latgalē un Vidzemē

Otrdienas rītā ar traucētu elektroapgādi vai bez elektrības Latvijas Austrumu un Ziemeļaustrumu reģionā ir aptuveni 21 tūkstotis mājsaimniecību. Ārkārtas situācijas likvidēšanai ir mobilizētas gan AS „Sadales tīkls”, gan uzņēmēju un valsts struktūru vienības.


Šodien gaisa vadu līniju remontdarbos strādās 304 montieru brigādes, tiks nodarbināti 13 sniega motocikli no Valsts Robežsardzes, 4 nomāti sniega motocikli, kā arī 13 visurgājēji no NBS.

Ar Latvijas Valsts mežu atbalstu no meža izstrādes uzņēmumiem piesaistītas 10 meža izstrādes brigādes ar speciālo tehniku. 2.janvārī Austrumu reģionā tika veikti izmēģinājuma lidojumi, lai veiktu līniju trases tīrīšanas darbus ar helikopteru (no Somijas). Vakar sekmīgi veikti trases tīrīšanas darbi ar helikopteru Kaunatas pagasta apkārtnē, un darbi tiks turpināti arī otrdien. Austrumu reģionā Ludzas nodaļā ir uzsākta trases apsekošana ar Valsts Robežsardzes helikopteru.

Otrdienas rītā ar traucētu apgādi vai bez elektroenerģijas galvenokārt ir Rēzeknes (7500), Ludzas (2700), Jēkabpils (ap 2600), Krāslavas (2300) apkaimē.

Šodien Daugavpils Domē ar vietējās un tuvāko pašvaldību vadību tiksies Ekonomikas ministrs Artis Kampars, AS „Latvenergo” Valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs un AS „Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

Informāciju sagatavoja:

Andris Siksnis, AS “Latvenergo”
Ārējās komunikācijas daļas vadītājs
Tālr.: 67728811; 29286350