Par atlaidēm braukšanai sabiedriskajā transportā Rēzeknē

No šā gada 1. janvāra personas vecumā no 16 līdz 18 gadiem (kurām līdz 2010. gada 31. decembrim noteikta III invaliditātes grupa kā pieaugušām personām) var bez maksas izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus Rēzeknē, informē Rēzeknes pilsētas domes satiksmes organizācijas inženiere Tatjana Botušanska.


Invaliditātes likuma 12. panta pirmās daļas 7. punkts paredz, ka personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti (to nosaka bez iedalījuma grupās) un persona, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti Latvijas Republikas teritorijā var izmantot bez maksas visu veidu sabiedrisko transportu, izņemot aviotransportu, taksometrus un pasažieru pārvadājumus pa iekšējiem ūdeņiem.

Līdz ar to tagad bezmaksas pārvadājumi pieejami arī personām vecumā no 16 līdz 18 gadiem, kurām noteikta III invaliditātes grupa kā pieaugušām personām līdz 18 gadu sasniegšanai. Šajā grupā ietilpst 1993. un 1994. gadā dzimušie bērni.

Šīs atlaides izmantošanai būs nepieciešams uzrādīt invalīda apliecību.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja