Ziemassvētkos dāvinās pašceptu maizīti

Iepriecināt savas ielas sētnieku vai pastnieku ar pašceptas maizes kukulīti, kurš, glīti iesaiņots, rada sirdī Ziemassvētku noskaņu – šāda iecere, gaidot svētkus, radusies Līvānu biedrībai „Baltā māja”.


Maizītes cepēji būs paši vietējie iedzīvotāji Līvānu pilsētā un 5 novada pagastos, kas brīvprātīgi iesaistījušas labdarības akcijā. Savukārt izejvielas – miltus, rozīnes, riekstus, kā arī speciālās maizes krāsniņas sagādās „Baltā māja” kopā ar Sorosa fondu Latvija. Katrā no pieciem pagastiem un pilsētā šobrīd tiek apzināti brīvprātīgie, organizētas tikšanās un pārdomāts, kas varētu būt maizītes saņēmēji. Šāda tikšanās 23. novembrī notiks Līvānos, kur par iecerēto iedzīvotājiem stāstīja „Baltās mājas” pārstāve Lolita Beča.

Kopumā Ziemassvētkos šādi plānots iepriecināt ap 300 Līvānu novada iedzīvotāju. Cilvēki, kas vēlas iesaistīties maizītes cepšanā un būt noderīgi, ir aicināti pieteikties „Baltajā mājā” pa telefonu 65381707.

Arī Lieldienās plānota kopīga rosīšanās – no atgriezumiem un auduma gabaliņiem – iedzīvotāji šūs dažādas sadzīvē noderīgas lietas, jo projekta ietveros tiks iegādāti gan diegi un adatas, gan šujmašīnas. Profesionāļi palīdzēs apgūt šo šūšanas tehniku.

Savukārt vasarā – jūnijā – paredzēts projekta „Līvānu novada iedzīvotāju iniciatīvas kopienas attīstībai” noslēgums, kura laikā tiks prezentēts paveiktais, notiks sporta diena un balle.

Informāciju sagatavoja:

G.Kraukle,
sabiedrisko attiecību speciāliste Līvānu novada domē
ginta.kraukle@livani.lv 5307270, 29492184