Balvos uzsāk tranzītielu rekonstrukcijas projektu

Balvu novada pašvaldība sadarbībā ar LR Satiksmes ministriju uzsāk īstenot projektu „Transporta sistēmas efektivitātes un satiksmes drošības uzlabošana Balvos, Bērzpils ielā, veicot autoceļa P47 Balvi-Kapūne renovāciju (posmā no Tautas ielas līdz Balvu administratīvajai robežai)”. Projekta mērķis ir nodrošināt komfortablu un drošu satiksmi Balvu pilsētā, rekonstruējot un attīstot Bērzpils ielu posmā, kur esošā infrastruktūra ir nolietojusies un nespēj nodrošināt pieaugošo transporta plūsmu.


Projekta ietvaros tiks veikta Bērzpils ielas rekonstrukcija posmā no Tautas ielas līdz Balvu administratīvajai robežai. Šajā tranzītielas posmā izbūvēs ielas segumu, iebrauktuves, ietves, lietus kanalizāciju, veiks drenāžas sistēmas rekonstrukciju un izbūvi, ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklu pārbūvi, veiks 0,4 kKv elektroapgādes līnijas, vājstrāvu tīklu pārbūvi, izbūvēs autobusu pieturu un apgaismojumu. Projekta kopējās izmaksas 1 369 797.70 LVL. ERAF finansējums no projekta attiecināmajām izmaksām ir 85 %, valsts budžeta dotācija 2.95 % un pašvaldības budžeta līdzfinansējums 12.05%. Projekta īstenošanas laiks ir līdz 2011.gada 31.decembrim.

Balvu novada pašvaldība šo projektu īsteno sadarbībā ar LR Satiksmes ministriju Darbības programmas 2007 – 2013 gadam „Infrastruktūra un pakalpojumi“ 3.2.prioritātes „Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana“ 3.2.1. pasākuma „Pieejamības un transporta sistēmas attīstība“ 3.2.1.2. aktivitātes „Tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:

Solvita Avotiņa,
Balvu novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
64522465