Līdz 25.novembrim vēl iespējams pieteikties konkursam „Eiropas Uzņēmējdarbības veicināšanas balvas 2011”

Ekonomikas ministrija atgādina, ka 2010.gada 25.novembrī noslēgsies kandidātu pieteikšanās Eiropas Komisijas konkursa „Eiropas Uzņēmējdarbības veicināšanas balvas 2011” nacionālajai atlasei. Vēl tikai mēnesi konkursam ir iespējams pieteikt pilsētu, rajonu, reģionu, kā arī publiskās un privātās partnerības sabiedriskās iniciatīvas projektus, kas atbalsta uzņēmumus un sekmē uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu.


Konkursu „Eiropas Uzņēmējdarbības veicināšanas balvas” Eiropas Komisija organizē jau piekto reizi. Tā mērķis ir apzināt un atzīt Eiropas līmenī veiksmīgus projektus, kas veicinājuši uzņēmumu attīstību, sekmēt to labās prakses apmaiņu, tādējādi veidojot lielāku izpratni par uzņēmēju nozīmi sabiedrībā un iedrošinot potenciālos uzņēmējus iesaistīties ekonomiskajās aktivitātēs.

Dalībai konkursā var pieteikt valsts iestāžu un organizāciju, pilsētu, rajonu, reģionu, kā arī publiskās un privātās partnerības, politiskās iniciatīvas projektus, kas sekmīgi darbojas vismaz divus gadus un ir devuši nozīmīgu ieguldījumu ekonomikas attīstībā un uzņēmējdarbības veicināšanā noteiktā reģionā vai apvidū. Dalībnieka pieteikums ir jāiesniedz LR Ekonomikas ministrijā. Pieteikumu iesniegšanas beigu termiņš – 2010. gada 25.novembris.

Kandidāti var pieteikties vienai no piecām balvu kategorijām, kas atbilst Eiropas Kopienas stratēģijas „Eiropa 2020” prioritātēm:

  1. Balva par uzņēmējdarbības gaisotnes sekmēšanu.
  2. Balva par ieguldījumu iemaņās.
  3. Balva par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu.
  4. Balva par uzņēmējdarbības internacionalizēšanu.
  5. Balva par atbildīgu uzņēmējdarbību.

Konkursa pirmās kārtas ietvaros notiks kandidātu nacionālā atlase – konkursa nacionālā žūrija noteiks Latvijas kandidātu, kas konkursa otrajā kārtā tiks izvērtēts Eiropas līmeņa atlasē. Atbilstoši konkursa nolikumam, nacionālā līmenī pieteikumi tiks vērtēti līdz 2010.gada 6.decembrim. Eiropas līmeņa žūrija konkursa otrajā kārtā izvelēsies uzvarētājus, kuri tiks paziņoti īpašā konkursa apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 2011.gada maijā.

Papildu informācija par pieteikšanos konkursam un reģistrācijas veidlapas pieejamas LR Ekonomikas ministrijas mājas lapā: www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=30376.

Papildu informācijai:

Ilze Lore
Ekonomikas ministrija
Uzņēmējdarbības konkurētspējas departaments
Uzņēmējdarbības, ārvalstu investīciju piesaistes un eksporta nodaļa
Tālr.: 67013099
Fakss: 67280882
E-pasts: Ilze.Lore@em.gov.lv

Informāciju sagatavoja:

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
67013193