Rēzeknes dome dibina SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” un izsludinās konkursu uzņēmuma vadītāja amatam

Ceturtdien, 7. oktobrī Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē nolemts dibināt pašvaldības kapitālsabiedrību SIA „Austrumlatvijas koncertzāle”, tās sākotnējo kapitālu nosakot 5000 latu vērtībā.


Līdz ar uzņēmuma izveidi oktobrī pašvaldība izsludinās konkursu uzņēmuma vadītāja-valdes locekļa amatam. Tikmēr domes deputāts Aleksandrs Marčenko pilnvarots iesniegt un saņemt dokumentus Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā, kā arī veikt citas darbības saistībā ar uzņēmuma izveidi. Līdz jauna valdes locekļa iecelšanai šo amatu pildīs A. Marčenko.

Jau ziņots, ka šogad tiek uzsākta Austrumlatvijas daudzfunkcionālā centra būvniecība Rēzeknē, piesaistot Eiropas Savienības fondu un valsts līdzfinansējumu. Būvniecības darbus par 10,5 miljoniem latu veiks konkursa kārtībā izraudzītais uzņēmums „ARČERS”. Būvdarbu līgumu pašvaldība un uzņēmums aprakstīja 24. septembrī.

Pašvaldība uzsver, ka līdz ar koncertzāles būvniecības uzsākšanu nekavējoties jārisina arī citi ļoti būtiski jautājumi, kas skar ne tikai šī objekta apsaimniekošanu, bet arī reālu darbību, piemēram, dažādu kultūras un cita veida pasākumu plānošanu un piesaisti, koncertzāles popularizēšanu, reklāmas aktivitātes utt., lai šo objektu varētu sākt izmantot tūlīt pēc būvniecības darbu pabeigšanas.

Atgādināsim, ka daudzfunkcionālajā koncertzālē telpas paredzētas ne tikai koncertiem, bet arī kino demonstrēšanai, laulību ceremonijām. Jaunajā objektā mājvietu radīs pūšamo instrumentu orķestris „Rēzekne”, kura darbam pašvaldība pašlaik īrē telpas „Ziemeļblāzmā”, būs telpas arī tautas mākslas kolektīvu darbam un mēģinājumiem, arī pilsētas Dzimtsarakstu nodaļa beidzot atradīsies mūsdienīgās un piemērotās telpās. Un ļoti svarīgi ir tas, ka pilsētā būs akustiskā koncertzāle. Šāda objekta nepieciešamību Rēzeknē apliecinājuši vairāki kultūras pasākumi, kas bija ļoti labi apmeklēti, tomēr norisinājās ne visai piemērotās telpās.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja