Rēzeknes pensionāriem līdz 75 gadu vecumam – mēnešbiļete ar 50% atlaidi

Līdz 31. decembrim pilsētā deklarētajiem pensionāriem pagarināta iespēja pilsētas sabiedriskajā transportā izmantot braukšanas atlaides. Tiesa, līdz 75 gadus veciem rēzekniešiem ir piedāvāta iespēja iegādāties braukšanas mēnešbiļeti ar 50% atlaidi (maksājot 10,50 latus), bet vairs nebūs iespējams braukt, maksājot 20 santīmus par biļeti.


Savukārt pensionāri, kas ir vecāki par 75 gadiem līdz gada beigām var izvēlēties: iegādāties mēnešbiļeti ar 50% atlaidi vai arī braukt sabiedriskajā transportā par 20 santīmiem, uzrādot agrāk izsniegtās apliecības.

Domes pasažieru pārvadājumu konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Andrejs Rešetņikovs stāsta, ka kopš vasaras pašvaldība no sava budžeta kompensē zaudējumus (ik mēnesi vidēji 2000 lati), kas rodas SIA „Dekom”, pārvadājot pirmsskolas vecuma bērnus un bērnus-bāreņus. Sākoties rudenim, pašvaldībai jāsāk nodrošināt izglītības iestāžu audzēkņu pārvadājumus ar atlaidēm. Tikmēr pensionāru pārvadājumu nodrošināšanai ik mēnesi no pašvaldības budžeta bija nepieciešami vidēji 6000 latu. „Šādu summu dotajā brīdī pašvaldība nevar atļauties, bet ir iespēja turpināt pārvadājumus ar mēnešbiļetēm. Turklāt sākotnēji pensionāru pārvadājumi ar atlaidēm bija paredzēti mazdārziņu periodā, saprotot, ka šajos grūtajos apstākļos savā dārzā izaudzētais kaut nedaudz atvieglo pensionāra ikdienu. Nākošgad no 1.maija līdz 1.oktobrim atkal centīsimies paredzēt budžeta līdzekļus pensionāru pārvadājumiem līdzīgi kā tas bijis šovasar”, stāsta A.Rešetņikovs. Turklāt, izmantojot mēnešbiļetes, ir atvieglota atlaižu saņēmēju uzskaite, kas
arī prasa mazākus izdevumus no pašvaldības budžeta.

Pensionāru braukšanas mēnešbiļetes saņemšanai SIA „Dekom” (Viļakas ielā 1b), jāiesniedz šādi dokumenti:
• pensionāra apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);
• dzīvesvietas deklarēšanas izziņa (uzrādot oriģinālu) vai Sociālās aprūpes pārvaldes izsniegto apliecība (izsniedz Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā).

Pēc dokumentu iesniegšanas no 20. datuma līdz 25. datumam katru mēnesi pensionāriem būs jāveic mēnešbiļetes 50 procentu apmaksu (10,50 lati). Mēnešbiļešu noformēšana oktobrim pagarināta un būs iespējama šīs nedēļas laikā.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja