Rēzekniešiem atkal būs pieejams pašvaldības līdzfinansējums energoefektivitātes

Rēzeknieši atkal varēs pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumiem, māju renovācijai, kā arī zemesgabalu iekārtošanai. Rēzeknes pilsētas domes sēdē lemts atjaunot pašvaldības 2008. gada saistošos noteikumu „Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju renovācijai” darbību, kā arī veikt grozījumus tajos.


Saistošie noteikumu pašvaldībā bija izstrādāti, lai noteiktu kārtību un līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus, kādā pilsētas dome līdzfinansē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus, lai nodrošinātu energoresursu patēriņu samazinājumu, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, kā arī dzīvojamo māju renovāciju.

Ir arī veikti nelieli grozījumi saistošajos noteikumos. Tie precizē māju energoefektivitātes pasākumu atbalstāmās izmaksas, kas cita starpā būs ne tikai siltummezglu modernizācija vai nomaiņa, bet arī individuālo siltummezglu uzstādīšana. Plānots, ka siltummezglu modernizācijai vai nomaiņai, kā arī individuālo siltummezglu uzstādīšanai būs pieejams domes līdzfinansējums, kas nepārsniedz 50% no kopējām izmaksām.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
dianal.zirnina@rezekne.lv