Līvānos sāk kurināt skolas un bērnudārzu

Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers parakstījis rīkojumu par apkures uzsākšanu no 29. septembra Līvānu novada bērnudārzos un skolās, pakāpeniski pieslēdzot apkuri arī dzīvojamajās mājās.


Sakarā ar mitrumu telpās un gaidāmo temperatūras pazemināšanos tuvākajās dienās, Līvānu novada domes vadība nolēmusi pieslēgt apkurei bērnudārzu un skolas, kur bērni pavada lielāko dienas daļu. Tuvākajās dienās sinoptiķi sola gaisa temperatūras pazemināšanos un salnas naktīs, kas tikai palielinās drēgnumu telpās. Mācību iestādēs jāsāk kurināt, tā uzskata arī novada mācību iestāžu vadītāji. Piemēram, bērnudārzā jau izmanto elektriskos sildītājus, lai bērni nesaltu.

Domes izpilddirektors paskaidroja, ka rīkojums par apkures uzsākšanu izdots savlaicīgi, jo paiet vairākas dienas, kamēr SIA „Līvānu siltums” uzsilda siltumtrases un var nodrošināt siltuma padevi gala patērētājiem.

Pašvaldība rēķinās arī ar iedzīvotāju maksātspēju, tādēļ apkures pieslēgšana daudzdzīvokļu mājām notiks pakāpeniski, saskaņojot to ar māju vecākajiem.

Apkures sezona pakāpeniski tiks uzsākta arī Līvānu novada pagastos.

Līvānu novadā apkurei tiek izmantota šķelda un aukstākajos ziemas mēnešos – arī dabasgāze.

Informāciju sagatavoja:

G.Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv 65307270, 29492184